Тотнъм и Челси си уредиха среща за място на финала за Купата на Лигата (видео)

11:39
Тотнъм и Челси си уредиха среща за място на финала за Купата на Лигата (видео)

Отборът на Тотнъм се класира за полуфиналите на турнира Карабао Къп, след като постигна успех с 2:0 при гостуването си на Арсенал в дербито на Северен Лондон. По този начин ,,шпорите“ се реваншираха за загубата си от ,,артилеристите“ в мач от Висшата лига с 4:2 отново на ,,Емирейтс“.

Двубоят започна по равностоен начин, а възпитаниците на Маурисио Почетино нанесоха първия удар в срещата в 20-та минута. Деле Али асистира на Хюн Мин-Сон, който откри резултата в полза на Тотнъм.

Така завърши и първото полувреме на мача. След близо час игра гостите довършиха съперника си с второ попадение, дело на героя Али. Английският национал реализира след подаване на влезлия като резерва през втората част нападател Хари Кейн, който бе оставен на пейката поради заболяване.

В последния четвъртфинален двубой от надпреварата Челси надви трудно с минималното 1:0 Борнемут на ,,Стамфорд Бридж“. Гостите, които са една от приятните изненади през сезона в Премиър лийг до момента, удържаха своя съперник до последните минути на срещата, когато резервата Еден Азар отбеляза победното попадение.

Иначе домакините започнаха с пет промени в стартовата единадесеторка, като почивка получиха Маркос Алонсо и Жоржиньо, а Н‘Голо Канте, Педро, Азар и Давид Луис бяха оставени на пейката. Това повлия на ,,сините“, които дълго време не успяха да пречупят съпротивата на играчите на Еди Хау, но в крайна сметка дочакаха своя момент малко преди края, когато белгийската им звезда Азар вкара след асистенция на Емерсон.

По този начин Челси и Тотнъм си осигуриха лондонски сблъсък в спор за място на финала. В другата среща от полуфиналната фаза един срещу друг ще се изправят отборите на Манчестър Сити и Бъртън Албиън. ,,Гражданите“ се класираха след равенство в редовното време и изпълнения на дузпи срещу Лестър, докато Бъртън надигра с 1:0 като гост Мидълзбро. Полуфиналите ще се проведат в два мача, като първите срещи са на 8/9 януари, а реваншите две седмици по-късно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация