Шипулин се отказва от биатлона

14:37
Шипулин се отказва от биатлона

Руският биатлонист Антон Шипулин обяви, че се оттегля от спорта, две седмици след като австрийски прокурори разкриха, че са открили положителна допинг проба в руския тим. Шипулин винаги е отхвърлял обвиненията по свой адрес, но той и неговите руски колеги получиха забрана да участват на Зимните олимпийски игри през февруари поради допинг скандала. ,,Това ще бъде последното състезание в кариерата ми“, заяви 31-годишният руснак преди съревнованието в германския град Гелзенкирхен на 29 декември, съобщиха руски информационни агенции.

,,Няма никакъв смисъл да продължавам да измъчвам себе си, феновете ми и близките ми. Нямам необходимата мотивация, за да продължа да се състезавам“, каза той на пресконференция в Москва. ,,Освен това и здравословното ми състояние е крайно нестабилно. Само за последния месец страдах три път от вирусни инфекции. Не бягам от проблемите си. Винаги съм твърдял, че съм чист и не съм приемал забранени стимуланти, но вече не намирам удоволствие в спорта“, коментира още Шипулин.

Австрийски прокурори обявиха на 13 декември, че разследват членове на руския тим по биатлон поради съмнения за положителни допинг проби по време на Световното първенство в 2017 в австрийския зимен курорт Хохфилцен. Шипулин, олимпийски златен медалист от игрите в Сочи, бе един от състезателите, които дадоха проба. ,,Ядосан съм, че ме подозират и обвиняват за нещо, което не съм виновен“, публикува той по-рано в своя профил в Инстаграм. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация