Гуардиола: По-добри сме от миналата година

17:24
Гуардиола: По-добри сме от миналата година

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола смята, че тимът е по-силен в сравнение с миналата година и сподели момента, в който е знаел, че отборът ще спечели титлата във Висшата лига. ,,Гражданите“ триумфириха в Премиършип с рекорден актив от 100 точки. През настоящата ,,небесносините“ не са на върха в класирането, отстоявайки на четири точки от лидера Ливърпул, но Пеп вярва, че Сити се е подобрил.

,,В някои малки детайли ние се подобрихме, но това е нормално с оглед на факта, че прекарахме повече време заедно“, започна той за Sky Sports. ,,Подготовката за мачовете, високата преса, която ни позволява да използваме различни позиции по терена, имаме повече алтернативи да превръщаме защитата в нападение и сме по-солидни, когато се отбраняваме дълбоко – всичко това се промени в положителна насока“, добави той. Сити станаха официално шампиони на 15 април, след като градският им конкурент Манчестър Юнайтед загуби изненадващо у дома с 0:1 от Уест Бромич Албиън. Те пропуснаха шанса да триумфират с титлата седмица по-рано, след като допуснаха обрат от 2:0 до 2:3 именно от ,,червените дяволи“ в среща на ,,Етихад“.

Гуардиола каза, че загубата от Юнайтед е била разочароваща, но успехът срещу Тотнъм с 3:1 на ,,Уембли“ е бил моментът, в който той е знаел, че отборът ще спечели титлата във Висшата лига. ,,Дори в мачове, в които водим с 2:0 или 3:0 при 20 минути до края на двубоя, не съм сигурен, че ще спечелим. Но конкретно в този мач срещу Тотнъм, начинът по който реагирахме след загубата от Юнайтед и срещите с Ливърпул в Шампионската лига – първите 10-15 минути от двубоя с Тотнъм ми показаха, че ние ще станем шампиони в края“, разкри испанският специалист. ,,Защото дори да бяхме загубили този мач, начинът по който реагирахме бе показателен за мен“.

Той обясни и какво най-много го е впечатлило по време на шампионския сезон на ,,гражданите“. ,,Нашето постоянство. Разбира се, че загубихме точки, случва се, но винаги реагирахме много положително и успешно, което за мен бе най-забежителното нещо и това, на което отдавам най-сериозна важност. Да печелиш купи или Шампионската лига – това е въпрос на шест или седем добри мача, докато за да станеш шампион на Англия трябва да си на 100% готов да играеш на всеки три дни срещу изключително опасни противници – за това и титлата в Премиършип е най-специална за мен“, завърши испанецът. Сити гостува на Лестър в сряда в двубой от междинния 19-ти кръг, като ще се опита да се реваншира за изненадващата домакинска загуба с 2:3 от Кристъл Палас в последния кръг на първенството.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация