Саутгейт: Стърлинг показа смелост, като повдигна въпроса за расизма

18:04
Саутгейт: Стърлинг показа смелост, като повдигна въпроса за расизма

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт определи постъпката на Рахийм Стърлинг да повдигне въпроса за расизма като ,,смела“. Полузащитникът на ,,гражданите“ обвини вестниците в поклаждане на расизма във футбола с начина, по който те описват цветнокожи играчи. Самият халф бе обект на расизъм по време на двубоя между Челси и Манчестър на ,,Стамфорд Бридж“ от Висшата лига, завършил с успех 2:0 на лондончани.

,,За мен е лесно да кажа, че Рахийм постъпи много смело, когато проговори за расизма“, започна Саутгейт за Sky Sports. ,,Станахме свидетели на инциденти с расизъм в последните няколко седмици, които винаги са били неприемливи, остават неприемливи и ще са такива, ако се случат в бъдеще. Надяваме се да не се случат“, добави той. ,,Футболът е отражение на обществото и за съжаление, расизмът съществува в обществото. Понякога хората използват възможността, за да подкладят расизма на футболно съоръжение“.

"Трябва да сме задружни, за да противодействаме на расизма. Мисля, че Рахийм не просто коментира това, което става по стадионите, но и предразсъдъците, които съществуват в обществото. Това е огромна тема и всеки би трябвало да се замисли какво може да промени към по-добро, за да се справим с този проблем. Смятам, че постъпката на Рахийм е много смела и се гордея с него - това, което той направи, не е лесно“, завърши мениджърът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация