Азар: Искам да стана легенда на Челси

10:18
Азар: Искам да стана легенда на Челси

Еден Азар повиши головата си сметка за Челси до трицифрена сума, след като се разписа два пъти във вратата на Уотфорд за победата с 2:1 в последния мач от програмата на английското първенство в сряда. По този начин сините спечелиха 40-та си точка и останаха на четири от третия в класирането Манчестър Сити, който загуби срещу Лестър по-рано през деня.

Челси изигра по-добър мач от Уотфорд, но и домакините не останаха без шансове за нещо повече от почетна загуба. Срещата обаче беше помрачена от лошата контузия на бранителя Кристиан Кабаселе, който се удари в гредата и въпреки че опита да продължи да играе с предполагаема травма в ребрата, скоро беше изнесен на носилка, получавайки кислород.

След като достигна границата от 100 гола и отбеляза още едно постижение към титлата "легенда на Челси", Азар заяви за Скай Спортс: "101 гола в толкова голям клуб е нещо незабравимо. Искам да вкарам повече и да бъда легенда като Лампард, Тери и Дрогба".

Представянето на Азар обаче не беше перфектно. Той пропусна чист гол в 32-та минута при центриране на Сезар Аспиликуета, но поправи тази грешка 13 по-късно. Белгиецът получи пас от Матео Ковачич, заобиколи Бен Фостър и откри резултата, но миг по-късно Уотфорд изравни с гол на Роберто Перейра след ъглов удар.

Челси все пак стигна до победата и го направи с дузпа за нарушение на Фостър срещу Азар. Белгиецът беше точен в 58-та минута със 101-я си гол за лондончаните, които останаха на 11 точки от лидера Ливърпул.

Отборът на Арсенал не успя да победи Брайтън при гостуването си на чайките в среща от 19-ия кръг на английската Висша лига и завърши 1:1. Така сините са на две точки пред лондондския си съперник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

PRI_A_TEL
27.12.2018 16:24

Разбра че вероятно Моу ще ходи в Реал и вече лежи на друга кълка.