Емери: Можех да взема Салах в ПСЖ, но не го направих, защото...

15:46
Емери: Можех да взема Салах в ПСЖ, но не го направих, защото...

Мениджърът на Арсенал Унай Емери заяви, че нападателят на Ливърпул Мохамед Салах е бил трансферна цел на ПСЖ. Испанският наставник също така разкри, че е имал съмнения относно качествата на египтянина и това дали може да играе за голям клуб. Салах има 59 гола в 78 мача във всички турнири за мърсисайдци, след като акостира на ,,Анфийлд“ от Рома през лятото на 2017, но Емери призна, че не е бил сигурен относно класата на 26-годишния футболист и способността му да играе в голям клуб като предишния, на който бе начело треньора – Пари Сен Жермен.

,,Обсъждахме евентуалното привличане на Салах в ПСЖ, когато той бе играч на Рома. Имахме някои съмнения – и тогава той подписа за Ливърпул, като разби тези съмнения на пух и прах. Сега, ако попитате кои са най-добрите петима футболисти в света, Салах е един от тях“, сподели Емери.

Испанецът наблегна на представянето на египетския национал и на Върджил ван Дайк в защита като ключовите за възхода на Ливърпул през настоящия сезон и превръщането на тима в претендент за титлата. ,,Спомням си, че те имаха проблеми в отбрана и купиха някои играчи в защита, включително Ван Дайк, и резултатите са налице. Те са много силни в отбрана и се подобряват непрекъснато, а в атака със Салах могат да създадат огромни главоболия на всеки един отбор“, изтъкна мениджърът.

,,Смятам, че Висшата лига е най-силното първенство в света в момента, като следва може би Ла Лига, после Серия А и Бундеслигата. Но мисля, че тук са най-силните отбори и играчи са в Англия и в момента лидер е Ливърпул – и това е така, защото те се справят по един отличен начин“, завърши Емери. Арсенал гостува на ,,Анфийлд“ в събота вечер, като ще се опита да нанесе първа загуба на ,,червените“ от началото на сезона в Премиършип.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация