Разочароващ старт на 2019 година за Челси (видео)

23:41
Разочароващ старт на 2019 година за Челси (видео)

Челси започна по разочароващ начин новата година, след като не съумя да пречупи Саутхамптън на свой терен - 0:0. Това беше двубой от 21-вия кръг на Премиър лийг, след който лондончани остават на четвърта позиция в класирането. Евентуален успех щеше да ги доближи на точка до третия Манчестър Сити, но това не се случи.


Домакините започнаха нахъсано в търсене на бърз гол. Срещу себе си те имаха противник, който се защитаваше с трима централни бранители. Алваро Мората пропусна чиста ситуация в 12-ата минута, когато получи пас по височина и се оказа сам срещу вратаря, но ударът му с глава беше слаб.


Направи обаче впечатление, че гостите не стояха в своята половина в изчаквателна позиция, а на моменти пресираха противника още пред неговото наказателно поле.
В 25-ата минута Вилиан се озова на добра позиция, но ударът му беше блокиран.


Дойде и 34-ата минута, когато нов пас по въздуха намери Еден Азар зад отбраната на Саутхамптън. Белгийският национал пое с лекота и шутира мощно, но в обсега на Гън, който успя да избие.


Три минути по-късно Вилиан напусна заради травма след остро влизане на Мая Йошида.


Мората беше близо до попадението и в 40-ата минута, но тогава футболист на съперника подложи крак и отклони насочения му изстрел.


Второто полувреме започна с опасност за гостите, след като Стюарт Армстронг шутира с десния крак и принуди Кепа Арисабалага да направи първото си спасяване за вечерта.


Двубоят напредваше, а домакините все по-трудно стигаха до чисти положения. Даже "светците" смело тръгваха напред при всяка възможност и видимо изравниха играта след 55-ата минута.


Челси стигна до гол в 71-вата минута, но той не беше зачетен заради засада на Мората.


Седем по-късно испанският нападател пак се оказа на добра позиция, но и този път разочарова с посредствен изстрел, който беше хванат от Гън.


С навлизането във финалните десет минути играчите на Сари се опитаха да натикат своя съперник в неговото наказателно поле. Мая Йошида и колегите му обаче бяха перфектни в защита, а и бързо изнесоха играта далеч от Гън.

В крайна сметка двата тима поделиха точките.

Съставите:


ЧЕЛСИ: Арисабалага, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Баркли, Вилиан, Азар, Мората


САУТХАМПТЪН: Гън, Седрик, Йошида, Вестергор, Беднарек, Валери, Ромеу, Уорд-Праус, Армстронг, Редмънд, Ингс

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация