Тайланд уволни Милован Райевац

11:45
Тайланд уволни Милован Райевац

Отборът на Тайланд уволни националния селекционер Милован Райевац след загубата с 1:4 от Индия на старта на Купата на Азия. 65-годишният сърбин, който пое страната през 2017, плати високата цена за допускането на три гола през второто полувреме в двубоя, игран в Абу Даби.

,,Резултатът не е това, което очакваме от тайландския национален отбор и това, което заслужават нашите привърженици“, заяви президентът на Тайландската футболна асоциация Сомиот Поонпанмоунг. „Като всички футболни фенове на Тайланд в страната, аз съм разочарован от резултата. Но като президент на футболната асоциация, трябва да взема необходимите мерки“, допълни той.

Бившият помощник треньор Сирисак Йодиартай ще застане начело на тима за мача им с Бахрейн в четвъртък, добавиха още от тайландската асоциация. Райевац, който прекара периоди като наставник на Алжир и Катар, ръководи Гана по време на Световното първенство през 2010 година в Южна Африка, където отборът достигна до четвъртфиналите и бе елиминиран от Уругвай след изпълнение на дузпи.

Но Тайланд бяха изненадани неприятно на старта на Купата на Азия от аутсайдера Индия и техния ветеран в нападение Сунил Четри, който вкара два гола и стана вторият най-резултатен действащ футболист за националните отбори, измествайки Лионел Меси, който има 65 попадения за Аржентина.

Тайланд, които се появяват за първи път в турнира за Купата на Азия след съвместното си домакинство с Индонезия, Малайзия и Виетнам през 2007, имат една победа в 21 мача в надпреварата. След първите срещи в група A Индия е лидер след равенството 1:1 между домакина ОАЕ и Бахрейн в събота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация