Загорчич гласува доверие на играчите си

17:22
Загорчич гласува доверие на играчите си

Продължаваме да разчитаме на български футболисти – ако се появи добър и качествен играч от чужбина, ще се радваме да го вземем и той да помогне на отбора. Това заяви старши треньорът на Славия Златомир Загорчич на пресконференция преди началото на зимната подготовка на ,,белите“.

Сръбският наставник коментира селекцията на столичани, както и слуховете, свързани с някои от футболистите на клуба. ,,Започваме днес подготовка. Разбира се, искаме да се подготвим добре за втория полусезон и да подобрим резултатите си. Със сигурност ще има нови футболисти в Славия. Имам вяра в играчите, които са в съблекалнята. До отиването в Турция селекцията ще е готова. Имахме проблеми с контузии през първия полусезон, играхме добре в някои срещи, но не постигнахме нужните резултати, така че се надявам на по-добра втора половина“, започна той.

Загорчич отговори и на въпрос, свързан с Галин Иванов, чийто бъдеще на ,,Овча Купел“ изглежда несигурно. ,,Надявам се Галин да остане, той е много добър футболист. Но отлично осъзнавам възможността той да играе в чужбина. Ако се появи добра оферта, ще го продадем. Вече имаме резервен вариант при негово напускане, но ще оставя името му засега в тайна“, каза сърбинът.

Мениджърът се надява съвсем скоро Славия отново да заиграе у дома на стадион ,,Славия“. ,,Със сигурност е по-добре да играеш на собствения си стадион. Надявам се скоро да се завърнем там, сега теренът е по-различен, а вече направихме и една-две тренировки на игрището“ завърши треньорът.

Славия проведе първа тренировка за годината, а пресаташето на ,,белите“ Борислав Константинов обяви новите в състава и тези, които са освободени и преотстъпени, като обърна внимание и на предстоящите контроли на тима в следващия месец. ,, Славия ще се подготвя от днес до началото на втория полусезон в Първа лига до 15 януари в България, а от 15 до 5 февруари ще проведе подготвителен лагер в Турция. Предвидени са шест контроли, като четири от тях са ясни, а останалите два клуба ще се договорят“, започна той.

,,Първите два съперника ще бъдат полските Миедж Легница и Арка Гдиня, съответно на 19 и 22 януари, следва двубой срещу арменския Пюник Ереван на 26 януари и последна проверка срещу румънския Университатя Клуж на 30 януари. Славия освободи четирима футболисти – Неманя Иванов, Момчил Цветанов, Александър Александров и Милчо Ангелов, преотстъпи двама – Тони Иванов на Локомотив (Горна Оряховица) и Кристиян Пeшов на ЦСКА 1948, като вече има и две нови попълнения в клуба – това са защитниците Ертан Томбак и Преслав Петров“, сподели Константинов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация