19-годишен талант отказа на Барса и Сити

20:23
19-годишен талант отказа на Барса и Сити

Изгряващата звезда на Аякс Матейс Де Лихт отрече още веднъж за преминаване в Барселона или Манчестър Сити през зимния трансферен прозорец. Слуховете за трансфер на Де Лихт са непрекъснати в последните няколко месеца, но младият играч е категоричен, че иска да остане в холандския гранд.

Той заяви това в интервю за NOS, говорейки за амбициите на Аякс да стане шампион през тази кампания в Ередивизи. ,,Няма да напускам клуба през този трансферен прозорец. Феновете на Аякс не трябва да се притесняват за това. Искаме да спечелим титлата на Ередивизи и се нуждаем от всеки един играч, с който разполагаме в момента“, сподели младият талант.

19-годишният централен защитник бе определен за ,,Златното момче“ на 2018 – наградата за най-добър млад футболист до 21 години в Европа. Той вече е титуляр за националния отбор на Холандия, като дори участва във финала на Лига Европа с екипа на Аякс, загубен от Манчестър Юнайтед. Де Лихт е поредният обещаващ футболист, който излиза от школата на Аякс.

Барселона вече привлече централен защитник в лицето на Жан-Клер Тобидо, като Манчестър Сити на този етап също няма нужда от такъв. Аякс заема втората позиция в първенството в средата на сезона, на две точки от лидера ПСВ Айндховен. Холандският гранд не е печелил титлата на страната от сезон 2013-14. Амстердамци, със сигурност, ще са силно мотивирани да прекъснат тази негативна серия през настоящата кампания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация