Куртоа с контузия в бедрото

20:30
Куртоа с контузия в бедрото

Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа има контузия на бедрото и може да пропусне важните двубои за ,,белия балет“ срещу андалуските Бетис и Севиля в Ла Лига по-късно този месец. От клуба потвърдиха, че травмата на белгийския национал е от първа степен, най-малката възможна, и той бе оставен извън групата за мача срещу Леганес от Купата на Краля тази вечер.

,,След тестовете, направени на нашия играч Тибо Куртоа днес от страна на медицинските екипи, той е диагностициран с с травма от първа степен в левия си бедрен мускул. Въстановяването му ще бъде следено внимателно“, се казва в официално изявление на клуба.

Реал се намира на незавидната пета позиция в първенството, на десет точки зад лидера Барселона, като освен двубоя с Леганес за купата, Куртоа вероятно ще пропусне и гостуването на Бетис от шампионата. След мача с андалусийци, за ,,Кралския клуб“ предстои реванш с Леганес на 16 януари преди домакинство на третите в таблицата Севиля три дни по-късно.

Очаква се бившият играч на Челси да бъде заместен под рамката от Кейлор Навас, който бе определен за ,,най-добър вратар“ от УЕФА за миналия сезон, след като помогна на мадридския колос да триумфира за трети последователен път с Шампионската лига. Реал все пак подписа с Куртоа през изминалото лято и белгиецът е първи избор на назначения за постоянно на треньорския пост през ноември мениджър Сантяго Солари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация