Ман Юнайтед плати на Моуриньо 15 млн. паунда за уволнението

15:31
Ман Юнайтед плати на Моуриньо 15 млн. паунда за уволнението

Жозе Моуриньо уреди въпроса с Манчестър Юнайтед относно компенсацията за своето уволнение и вече е готов да започне нова работа. На 18 декември червените дяволи взеха решение да уволнят португалеца след 2,5 години сътрудничество.

В пресата се споменаваха различни суми, които Моуриньо може да получи след уволнението, но "Дейли Мейл" в ексклузивен материал твърди, че 55-годишният Моуриньо е напуснал "Олд Трафорд" с 15 млн. паунда в джоба си. След като се е разбрал с бившите си работодатели и вече няма никакви задължения към Юнайтед, сега Жозе има пълното право да възобнови треньорската дейност на друго място.

"Всички въпроси по разтрогването на контракта на Моуриньо с Манчестър Юнайтед са изгладени. Жозе може да започне работа сега, но той не бърза за никъде и ще дочака края на сезона, ако се налага", съобщи близък до Моуриньо източник. За претендент №1 за него се счита бившия му клуб Реал.

"Флорентино Перес не е контактувал с Жозе, но му бе предложена работа, когато Реал уволни Хулен Лопетеги. Тогава Жозе им отвърна, че е напълно предан на Манчестър Юнайтед", добави същият източник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация