Милан и Юве се класираха за 1/4-финалите за Купата (видео)

09:19
Милан и Юве се класираха за 1/4-финалите за Купата (видео)

Отборът на Милан и Ювентус се класираха за четвъртфиналите за Купата на Италия. ,,Росонерите“ победиха с 2:0 след продължения тима на Сампдория в Генуа и продължиха към следващата фаза на надпреварата. В герой за възпитаниците на Дженаро Гатузо се превърна влезлия като резерва на мястото на Гонсало Игуаин Патрик Кутроне, който в рамките на шест минути реализира двата гола за гостите.

Иначе двубоят се разви по равностоен начин, като и двата отбора имаха своите шансове за попадение, но не ги материализираха. Така се стигна до продължения, в които резервата Кутроне осигури успеха на Милан. Първо Андреа Конти асистира в 102-та минута за първия гол на нападателя, а в началото на вторите 15 минути Хакан Чалханоглу подаде на младия талант, който с красив удар не остави шансове на Рафаел.

В друга среща от осминафиналите действащият четирикратен носител на Купата на Италия Ювентус продължи защитата на трофея след рутинен успех с 2:0 при гостуването на Болоня. Двубоят започна по отличен начин за ,,Старата госпожа“, който поведе след девет минути игра. Точен бе Федерико Бернардески. Гостите контролираха събитията на терена, но така и не успяха да затвърдят победата до края на първата част.

Скоро началото на второто полувреме все пак младият нападател Мойс Кийн оправда гласуваното доверие от страна на наставника Масимилиано Алегри с попадение в 49-та минута. Малко след час игра той бе заменен от голямата звезда на торинци Кристиано Роналдо. До края на мача не се стигна до нови голове и така Ювентус се класира за четвъртфиналите на турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация