Челси дръпна с 6 точки на Арсенал в битката за топ 4 (видео)

09:27
Челси дръпна с 6 точки на Арсенал в битката за топ 4 (видео)

Отборът на Челси постигна минимален успех с 2:1 над Нюкасъл на ,,Стамфорд Бридж“ в последна среща от съботния ден във Висшата лига. ,,Сините“ започнаха очаквано по-добре двубоя и съвсем скоро след първия съдийски сигнал поведоха в резултата. Дълго подаване на Давид Луис зад защитата намери завърналия се след травма Педро, който с елегантен удар прехвърли излезлия напред вратар на ,,свраките“ Мартин Дубравка за 1:0.

Вместо да натиснат своя съперник и да убият интригата в мача, обаче, лондончани позволиха на тима на Рафаел Бенитес да се завърне в срещата в края на първата част. Центриране от ъглов удар на Мат Ричи бе засечено от Киърън Кларк, който изравни резултата в 40-та минута.

Втората полувреме започна отново по-добре за домакините, които възстановиха аванса си в 57-та минута, когато Еден Азар намери Уилиан, а той отбеляза след чудесен удар с десния крак. До края съпротивителните сили на гостите намаляха и те не успяха да достигнат до нещо повече от почетна загуба.

Така Челси дръпна с шест точки пред петия в таблицата Арсенал, който допусна поражение при визитата си на Уест Хем. Възпитаниците на Маурицио Сари се доближиха и на точка от третия Тотнъм, който приема у дома Манчестър Юнайтед в дербито на 22-ия кръг. Нюкасъл, от своя страна, остава в зоната на изпадащите на точка Кардиф, който е последният състав над чертата. Именно новакът е следващият съперник на Нюкасъл в Премиършип, докато Челси гостува на Арсенал

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация