Джокович: Кермоуд остава президент на АТР

13:29
Джокович: Кермоуд остава президент на АТР

Световният номер 1 Новак Джокович заяви, че не е взимано решение за отстраняването на президента на ATP Стив Кермоуд. В последните дни се появиха информации, че има негодувание сред тенисистите спрямо начина, по който се управлява спорта. Daily Telegraph сподели, че британецът може скоро да загуби длъжността си, след като цитира мейл, изпратен от члена на съвета на тенисистите на ATP Вашек Поспишил към играчите между 50 и 100-о място в световната ранглиста.

Недоволството е било насочено към управляващото звено на ATP и това, че то обслужва интересите на турнирите и техните организатори. В съобщението се призовава за обединение сред тенисистите в борбата срещу това, като постът на Кермоуд автоматично бе поставен под съмнение. Британският вестник добави, че бордът на ATP – състоящ се от трима организатори на турнири и трима представители на тенисисти – ще гласува за евентуалното подновяване на договора на Кермоуд през този месец.

За да остане на поста британецът се нуждае от подкрепата на двама от тримата членове на всяка една от страните, за продължи да изпълнява президентската си длъжност. Според информациите, Съветът на тенисистите се е събрал вече и е дал положителен вот от 5-4 гласа в полза на Кермоуд. Джокович сподели на пресконференцията, че не e запознат с подобна информация. ,,Не знам откъде имате тази информация. Тя е строго конфиденциална, затова не мога да говоря за това пред вас“, започна сърбинът.

,,Решението, което бе взето, не касаеше президента. Той остава президент и ще остане такъв до края на своя мандат. Независимо дали ще има подновяване или не, това ще се реши в следващия период“, завърши световният номер 1. Джокович започва кампанията си в търсене на осма рекордна титла на Аустрелиън Оупън срещу американския квалификант Мичъл Кругер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация