И Саутгейт е вариант за постоянен мениджър на Ман Юнайтед

13:35
И Саутгейт е вариант за постоянен мениджър на Ман Юнайтед

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт е един от кандидатите за постоянен мениджър на Манчестър Юнайтед, съобщиха източници на Sky Sports. Според информациите бившият футболист на Мидълзбро е в списъка с потенциални мениджъри на ,,червените дяволи“ заради работата му с младите играчи и налаганата философия на терена.

Саутгейт удължи договора си с ,,трите лъва“ през октомври, което означава, че наставникът ще води националния тим на Световното първенство в Катар през 2022. Той изведе англичаните до полуфиналите на Мондиала в Русия през изминалото лято, където отборът загуби с 2:1 от Хърватия след продължения.

Жозе Моуриньо бе уволнен от мениджърския пост в Манчестър Юнайтед през декември и бе заменен временно до края на сезона от бившия нападател на ,,червените дяволи“ Оле Гунар Солскяр. Тимът е в серия от пет последователни победи във всички турнири след назначаването на норвежеца. От Юнайтед отказаха да коментират слуховете за Саутгейт. 20-кратните шампиони на Англия гостуват на Тотнъм на ,,Уембли“ в дербито на 22-кръг във Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
13.01.2019 22:13

От много време не съм писал, но за тази простотия просто трябва. Ако не оставят Оле за постоянно ще е най-голямата грешка която е правена в последните 5 години. Като слагаха Мяу написах тук че това е петно в историята на клуба и ми дадохте 200 минуса, но паркираният автобус ви вадеше нервите всяка седмица нали? След като Съра ни остави, това е първото въплащение на Юнайтед което играе като Юнайтед, а не като плашлив средняк, сбирщина от хора дошли да си вземат заплатата и да отпътуват след някой друг сезон в по-голям отбор. Най-сетне има желание, има хъс. Оле постигна това без трансфери, без ултиматуми, без 'специалност'. Да, нещата не са перфектни, и няма и да бъдат в близко бъдеще, но е крайно време да спре да се гледа комерсиалността на 'големите имена' и да оставят човека да си върши работата. Защото е очевадно от километри, че което му липсва като опит и тактическа грамотност, се компенсира от това, че Юнайтед е в сърцето му.