Челси и Ювентус преговарят за Игуиан

14:50
Челси и Ювентус преговарят за Игуиан

Отборът на Челси е направил контакт с Ювентус относно трансфера на Гонсало Игуаин. Мениджърът на ,,сините“ Маурицио Сари ще направи всичко възможно, за да привлече нападател през зимния трансферен прозорец. 31-годишният Игуаин в момента играе под наем в Милан, като ,,росонерите“ ще се опитат да задържат в редиците си аржентинеца въпреки интереса на лондончани.

Челси няма да позволи на Алваро Мората да напусне клуба, преди да закупи нов нападател, като освен Игуаин се спрягат имената и на Калъм Уилсън от Борнемут и Мауро Икарди от Интер. Мората не бе включен в групата за мача с Нюкасъл, спечелен от ,,сините“ с 2:1 в последния кръг на Висшата лига, като наставникът Сари заяви след края на двубоя, че нападателят страда от контузия на подколянното сухожилие. Към испанския национал има интерес от Севиля, като според информациите и Барселона обмисля привличането му под наем до края на сезона.

Очаква се до решение относно бъдещето на Игуаин да се стигне след финала между Ювентус и Милан за Суперкупата на Италия в Саудитска Арабия на 16 януари. Игуиан може да се превърне във втората покупка на Челси през зимата, след като тимът осъществи сделка за Кристиан Пулишич от Борусия Дортмунд. Отборът има интерес и към полузащитниците Николо Барела от Каляри и Леандро Паредес от Зенит, след като бе напуснат от поелия към Монако Сеск Фабрегас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация