Меси вкара своя гол номер 400 за Барса (видео)

21:46
Меси вкара своя гол номер 400 за Барса (видео)

Барселона възвърна преднината си от пет точки на върха след домакинска победа с 3:0 над Ейбар в двубой от 19-ия кръг на Ла Лига, който преполовява първенството. Лионел Меси вкара своето попадение номер 400 в Примера дивисион, реализирайки в 53-ата минута. Луис Суарес вкара другите два гола (19 и 59).


Срещата не беше никак лека до второто попадение на барселонци. Добрата новина за феновете на каталунците е силното включване на Филипе Коутиньо, който изпъкна с прекрасни отигравания в предни позиции.

 

Гостите от "Ипуруа" скочиха смело срещу именития си съперник и често пресираха високо. Вратарят на "блаугранас" Марк-Андре тер Стеген на няколко пъти се справи с крак въпреки напрежението. Топката неочаквано много се задържаше в половината на "лос кулес". Каталунците за първи път застрашиха вратата на Асиер Риесго в деветата минута: Меси намери Жорди Алба, който не се справи с контрола върху топката, и изгуби предимството си. Стражът Асиер Риесго беше преодолян, но Педро Бигас изчисти пред голлинията.

 

В 15-ата Меси се възползва от грешка при изнасянето на топката, но загуби владението на границата на наказателното. В 19-ата Барса откри резултата след великолепно взаимодействие между Коутиньо и Луис Суарес. Двамата осъществиха двойно подаване, бразилецът изведе уругваеца и Лучо насочи към далечния ъгъл, макар тялото му да беше изгубило баланс. Получи се много точен удар и топката влезе до гредата и не се наложи Коутиньо да я отклонява около голлинията - 1:0.


Момчетата на Хосе Луис Мендилибар не се смутаха след гола и продължиха да играят нападателно. Валверде пък използва паузата след гола, за да даде указания на Пике. В 24-ата Лангле застана на пътя на топката при удар на Гонсало Ескаланте. В 28-ата минута Серхи Енрик беше изпуснат в наказателното поле и нанесе удар с глава - опасно покрай близката греда. Минута по-късно Сержи Роберто също се сдоби с възможност с глава и насочи близо до далечната греда.


В 40-ата Жордан центрира много опасно към Енрик в малкото наказателно поле - Лангле се намеси в последния момент с глава. В 43-ата Суарес и Коутиньо отново комбинираха добре, бразилецът получи в наказателното поле, но загуби равновесие. Претенциите за дузпа не бяха не бяха уважени. Като цяло домакините успяха да вземат преднина в едно трудно за тях полувреме.


Баските стартираха нахъсано и втората част, като затрудниха защитата на барселонци. Много бързо обаче гостите се пропукаха и свалиха гарда. В 53-ата минута Коутиньо, Суарес и Меси разиграха на светкавична скорост в наказателното поле, Лео се освободи и стреля по диагонала за 2:0. Това беше попадение номер 400 за Ла Пулга в Примера дивисион.


В следващите минути вратата на гостите беше подложена на терор. В 55-ата Луис Суарес получи на четири метра от голлинията, но с глава насочи в тялото на вратаря Риесго. В 58-ата каталунците развиха магична атака. Коутиньо изведе Луис Суарес в наказателното поле, а той хитро подаде назад с пета за Меси, който стреля от пеналта. Вратарят Риесго плонжира и улови. Минута по-късно падна трето попадение във вратата на Ейбар. След бързо изпълнение на тъч Луис Суарес се стрелна в наказателното поле и от малък ъгъл преодоля вратаря - 3:0.


След третото попадение домакините намалиха темпото. Валверде спести силите на Серхио Бускетс, Артур и Сержи Роберто. Тимът от "Ипуруа" продължи да търси попадение. В 74-ата Тер Стеген парира след опасен удар с глава на Пабло де Бласис. Пет минути по-късно германският страж се справи с остро центриране на Кике.


Сега Барса насочва поглед към предстоящия реванш за Купата на краля с Леванте. "Синьо-червените" изостават с 1:2 преди ответната среща на "Камп Ноу".

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация