"Отнетата титла на Юве бе правилно решение"

22:14
"Отнетата титла на Юве бе правилно решение"

Легендарният италиански специалист Фабио Капело даде интересно интервю за Rai Radio 1, в което коментира връчената титла на Интер след скандала Калчополи през 2006-а година, при който спечеленото Скудето на Ювентус бе отнето заради уговорени мачове. Капело е на мнение, че решението е било комично и прибързано. Наставникът сподели и мнението си за ситуацията с Гонсало Игуаин, който е свързван с трансфер в Челси. 


"Отнетата титла от Ювентус през 2006-а година беше правилно решение. Комичното е, че титлата беше връчена точно на Интер, който завърши трети и също бе сред разследваните. Решението бе взето набързо, защото трябваше да имаме отбор, който да участва в Шампионска лига като шампион на страната. Това беше голяма грешка. Решението не беше правилно и правилата не бяха спазени”, коментира Капело ситуацията след скандала “Калчополи”.


"Игуаин трябва да бъде спокоен, защото изглежда поизгубен след слуховете, свързани с трансферния пазар. Спомням си, когато поех Ювентус. Тогава Трезеге искаше да напусне отбора, но му казах, че е един от най-важните ми футболисти и го убедих да остане. Мисля си, че Игуаин иска да отиде в Челси при Маурицио Сари. Това е треньорът, който познава добре неговите качества”, завърши бившият наставник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация