Нюкасъл е в следващия кръг на ФА Къп след драма с Блекбърн (видео)

09:36
Нюкасъл е в следващия кръг на ФА Къп след драма с Блекбърн (видео)

Отборът на Нюкасъл постигна драматичен успех след продължения в реванша от четвъртия кръг на ФА Къп срещу Блекбърн. Първата срещу между двата състава на ,,Сейнт Джеймсис Парк“ завърши при равенство 1:1, а реваншът отново не излъчи победител след 2:2 в редовното време. ,,Свраките“ започнаха вихрено втория мач и откриха резултата в първата минута след гол на Шон Лонгстаф.

В 22-та възпитаниците на Рафаел Бенитес покачиха аванса си след точната интервенция на Калъм Робъртс, но домакините успяха да изравнят още до почивката. Головете отбелязаха първо Адам Армстронг в 33-та минута и Дара Ленихан в последната на редовното време. През второто полувреме на паднаха нови попадения и така се стигна до продължения. В тях тимът от Висшата лига показа по-добра игра и реализира по един гол в края на първото и началото на второто продължение. Автори на попаденията станаха Хоселу и Айосе Перес.

Така Нюкасъл се класира за четвъртия кръг на ФА Къп, където ще срещне Уотфорд, а следващият двубой за ,,свраките“ в Премиършип е у дома срещу новака Кардиф. В други реванши Шефилд Уензди победи като гост Лутън с 1:0, а Шросбъри изхвърли Стоук след успех с 3:2 навън. В следващата фаза Уензди играе с Уулвърхемптън, а Шросбъри е съперник на Челси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация