"Ливърпул ще стане шампион"

13:10
"Ливърпул ще стане шампион"

Нападателят на Ливърпул Садио Мане вярва, че Ливърпул ще стане шампион във Висшата лига през този сезон и настоя, че тимът няма да се поддаде на напрежението в битката за титлата. Мърсисайдци имат четири точки аванс на върха пред най-близкия преследвач в лицето на настоящия шампион Манчестър Сити при оставащи 16 кръга до края на първенството.

Мениджърът на ,,гражданите“ Пеп Гуардиола предупреди своя конкурент от напрежението, което съпътства лидера в Премиършип, но Мане очаква неговите съотборници да се справят с него. Ливърпул стана за последно шампион на Англия преди 29 години. ,,Това не е отбор със слаби характери. Сигурен съм, че ще станем шампиони“, увери сенегалецът. ,,Когато се събудя и отида на тренировъчното игрище, не си мисля, че няма да спечелим. Мотивирани сме да покажем, че сме най-добрият отбор в лигата.

Последният път, в който Ливърпул бе близо до титлата, бе през сезона 2013-14, когато тимът остана на две точки от шампиона Манчестър Сити под ръководството на Брендън Роджърс. Загубата с 0:2 у дома от Челси, последвана от равенство 3:3 с Кристъл Палас, позволиха на Сити да триумфират с титлата.

Мане заяви, че настоящият отбор на мърсисайдци ще използва това разочарование като мотивация през втория полусезон. ,,Не е лесно да чуваш постоянно критики, но ние трябва да ги пренебрегнем и да се концентрираме върху това, което ни предстои. Ливърпул имаше възможността да спечели лигата преди няколко години и не го стори, но аз вярвам, че това направи отбора по-силен сега.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация