Барса с класика срещу Леванте за Купата (видео)

01:13
Барса с класика срещу Леванте за Купата (видео)

Барселона победи Леванте с 3:0 в реванша между двата тима от 1/8-финала в турнира за Купата на Испания. В първия мач каталунците загубиха с 1:2 и днешният успех ги класира напред с общ резултат 4:2. 


Барса започна мача по-активно, но първата реална голова възможност дойде едва в 15-ата минута. Тогава Лионел Меси стреля от фаул и само блестящата намеса на вратаря Айтор Фернандес попречи да се стигне до откриване на резултата.  Минута по-късно шанс се откри и пред Коутиньо, който стреля от далечна дистанция, но над вратата.


В 25-ата минута Лионел Меси бе изведен на скорост отляво и отправи силен диагонален удар, но отново Фернандес бе блестящ под рамката си.


Две минути по-късно и Артуро Видал с глава отблизо направи сериозен пропуск, пращайки топката над гредата.


След това обстрелът към вратата на Леванте продължи с далечен изстрел на Артур, който обаче също бе неточен.


В 30-ата минута резултатът все пак бе открит. Меси изведе Дембеле на скорост в пеналта, там защитник се намеси, но кълбото рикошра в крака на французина и се озова във вратата за 1:0.


Само минута по-късно домакините удвоиха преднината си с нов куриозен гол. Отново Меси комбинира с Дембеле, който финтира вратаря и от малък ъгъл опита да го прехвърли, като Фернандес докосна топката, но я насочи в собствената си врата за 2:0.


В 39-ата минута Меси бе изведен зад защитата, но ударът му отблизо отново бе отразен от Айтор Фернандес.


Две минути по-късно и Дембеле получи отличен пас от Коутиньо, но реши технично да прехвърля стража на съперника и не сполучи. След това и самият бразилец пропусна страхотна възможност отблизо.


В 50-ата минута Барса отбеляза и трети гол чрез Коутиньо, но той бе отменен заради засада. Две минути след това Артур стреля извън наказателното поле, но над вратата.


В 54-ата минута обаче третият гол във вратата стана факт. Дембеле със страхотен пас изведе Лионел Меси, който този път технично чукна топката покрай плонжа на вратаря и вкара за 3:0.


В 62-ата минута каталунците организираха поредната си хубава атака, завършила с опасен удар на Коутиньо и поредно блестящо спасяване на Фернандес.


Леванте стигна до една от малкото си възможности в 69-ата минута, когато Боатенг надбяга Клеман Ленгле, но ударът му бе встрани от вратата.


В 74-ата минута пореден шанс се откри пред Дембеле, чийто удар този път мина на сантиметри от гредата.

Влезлият като смяна Луис Суарес също тества Фернандес в 76-ата минута с прехвърлящ удар, но и този път стражът на гостите успя да избие топката.


В добавеното време Леванте можеше да вкара почетен гол, след като Боатенг отблизо не успя да вкара и прати топката в гредата.


В крайна сметка обаче Барса взе заслужена победа и сега чака решението на Испанската футболна федерация дали продължава напред в турнира.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация