Демирева: Ставам по-добра с всяка изминала година

15:50
Демирева: Ставам по-добра с всяка изминала година

Смятам, че с всяка изминала година ставам все по-добра. Това заяви наградената за Атлет на България за 2018. Състезателката на висок скок коментира още подготовката си за новия сезон, както и целите за предстоящата кампания в леката атлетика.

,,Щастлива съм от наградата, разбира се, това е признание от любимия ми спорт, обожавам да скачам. Когато трудът ти е оценен и получиш необходимото уважение и подкрепа винаги е важно. Подготовката върви добре, започнахме малко по-късно, като тепърва наваксваме с технически тренировки. Не знам още дали ще се пусна през зимата, все още не съм сигурна за Европейското първенство, но няма да рискувам летния сезон, тъй като той е много натоварен. Възсстанових се от контузията, глезена не ме боли, което е положително. 200 см не е невероятно постижение, щом аз мога, и други могат. трябва да съм фокусирана и да си вярвам. Във всяко едно състезание ще гоня реалната си цел, която е 210 см и живот и здраве, ще гоня добро представяне на Олимпиадата в Токио догодина“, изрази надежда тя.

През 2018 Демирева завърши на два пъти на второ място в Димантената лига в Рим и Стокхолм, като и в двата случая тя бе надскочена от рускинята Мария Ласицкине. Тя обаче прекъсна серията от 45 поредни победи на европейската и световна шампионка във високия скок, като я победи в Рабат със скок от 194 см. Българката завоюва сребърен медал на Европейското първенство в Берлин, като скочи 200 см заедно с Ласицкине, но от третия път, докато рускинята преодоля височината от втори опит. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация