20-годишен грък изхвърли Федерер от Откритото първенство на Австралия

14:43
20-годишен грък изхвърли Федерер от Откритото първенство на Австралия

Поставеният под №14 Стефанос Циципас поднесе голямата изненада до момента на "Аустрелиън Оупън", след като отстрани шампиона от миналата година Роджър Федерер. Двамата изиграха изключително равностоен мач, който завърши след 6-7(11), 7-6(3), 7-5, 7-6(5).

Гъркът беше пределно концентриран по време на цялата среща и не допусна нито един пробив за близо 4 часа игра. Първите два сета протекоха по идентичен начин и бяха решени след тайбрек.

В първия Федерер се оказа малко по-концентриран и го затвори след 13-11. Вторият сет, противно на очакванията, Циципас не се разколеба, а продължи да играе агресивно и напористо. Това му помогна във втория тайбрек, който той спечели със 7-3.

В третия сет най-сетне видяхме пробив и той дойде в последния възможен момент на сметката на Циципас. Така той обърна мача в своя полза и предизвика Федерер да покаже най-доброто от себе си. Това обаче доведе до пореден тайбрек, в който 20-годишният Циципас отново демонстрира непоколебимост и затвори сета, а с това и мача.

Това беше първи двубой между двамата тенисисти, а с победата гъркът се класира и за първия си 1/4-финал на турнир от големия шлем. Следващият му опонент е испанецът Роберто Баутиста Агут. И двамата са бъдещи участници на София Оупън 2019.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация