Класика за Сити срещу опашкар (видео)

17:33
Класика за Сити срещу опашкар (видео)

Манчестър Сити победи като гост последния в подреждането Хъдърсфийлд с 3:0 в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. В 18-ата минута Данило даде аванс в резултата на “гражданите”, които ще се опитат да съкратят отново аванса на лидера в класирането Ливърпул на 4 точки. В 54-ата минута Рахийм Стърлинг бе точен за 0:2, а резултатът стана 0:3 в 56-ата минута, като автор на гола бе Льорой Сане.

 

Серхио Агуеро сътвори първата опасност за вратата на домакините, след като в третата минута нахлу в наказателното поле и отбраната на домакините не успя да го спре, но аржентинският нападател стреля страни от целта.


В 13-ата минута Рахийм Стърлинг имаше претенции за неотсъдена за нарушение срещу него дузпа. ТВ повторенията показаха, че Терънс Конголо действително е действал непозволено срещу Стърлинг и реферът Андре Маринър допусна грешка в тази ситуация.


В 18-ата минута Данило опита удар извън наказателното поле към вратата на Хъдърсфийлд, топката се отклони от тялото на Кристофър Шиндлер от състава на домакините и заблуди вратаря Йонас Льосъл, след което се оплете в мрежата - 0:1.


Илкай Гюндоган можеше да направи резултата 0:2 в 40-ата минута. Той получи топката в наказателното поле в много добра позиция, но ударът му не попадна в целта.


Девет минути след почивката Стърлинг направи резултата 0:2. Той заби топката с глава във вратата на “териерите” след центриране отляво на Льорой Сане. Трябва да се отбележи обаче, че Сане изглеждаше в положение на засада при подаването към германеца, но това не бе отчетено от съдиите. В засада първоначално бе и Стърлинг.


Само две минути по-късно Сане реализира ново попадение. Той се озова в отлична позиция пред вратата на домакините и преодоля Йонас Льосъл, слагайки окончателно край на интригата в срещата.


В 82-ата минута резервата Стив Муние стреля с глава след центриране отдясно, но стражът на Ман Сити Едерсон не бе затруднен. Буквално в последните секунди на двубоя Муние имаше идеален шанс да отбележи гол на утехата за "териерите", но напарви голям пропуск и воденият от Джосеп Гуардиола тим се поздрави с класическа победа, с която съкрати на 4 точки аванса на лидера в класирането Ливърпул.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация