Още едно голямо име във футбола прекратява кариерата си

18:45
Още едно голямо име във футбола прекратява кариерата си

Бившият английски национал Глен Джонсън обяви официално, че се оттегли от професионалния футбол. 34-годишният играч е без отбор, след като бе освободен от Стоук Сити в края на миналия сезон. ,,Днес е денят, в който официално слагам край на кариерата си“, заяви бившият футболист на Челси и Ливърпул в предаването на Джим Уайт по talkSPORT.

,,Знаех още в средата на миналия сезон, че скоро ще се откажа. Винаги съм искал да се оттегля на възраст, в която тялото ми все още се чувства добре. Всеки играч знае кога да спре. От психологическа гледна точка, винаги съм искал да прекратя професионалната си кариера на по-млада възраст. Също така не може да играеш по начина, по който си искаш да играеш на 34“, завърши той.

Джонсън направи своя дебют за националния отбор на Англия срещу Дания през ноември 2003 и изигра 54 мача за представителния тим, като взе участие в две Световни и едно Европейско първенства. Той бе юноша на Уест Хем и изигра 15 мача във Висшата лига, преди да бъде закупен от Челси през сезон 2002/03. Джонсън спечели Премиършип и Купата на Лигата по време на четиригодишния си престой на ,,Стамфорд Бридж“. След това той се присъедини към Портсмут през лятото на 2007 и имаше ключова роля в спечелването на ФА Къп от страна на ,,Помпи“.

През следващия сезон Джонсън бе определен за играч на сезона в Англия и той премина в тима на Ливърпул през 2009. Той прекара шест години на ,,Анфийлд“, като изигра 200 мача за мърсисайдци и им помогна да триумфират с Купата на Лигата през 2011/12. Джонсън напусна ,,червените“ през лятото на 2015 и отиде в Стоук. Той изкара три сезона при ,,гънчарите“, но си тръгна миналото лято след изпадането на отбора в Чемпиъншип. Джонсън има 358 мача във Висшата лига за пет различни тима и отбеляза 15 гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация