Дузпи пратиха Австралия на 1/4-финал за Купата на Азия

19:39
Дузпи пратиха Австралия на 1/4-финал за Купата на Азия

Австралия продължи успешно защитата на титлата си на Купата на Азия, след като отстрани драматично Узбекистан след изпълнение на дузпи. ,,Кенгуратата“ отново не бяха убедителни и така и не успяха да пречупят съпротивата на узбеките през 90-те минути на стадион ,,Халифа Бин Зайед“ в Ал Аин.

Възпитаниците на Греъм Арнолд отправиха 11 точки удара по посока вратата на Игнатий Нестеров, но двубоят в редовното време завърши при нулево равенство. След като двата отбора не си вкараха гол и в продълженията, се стигна до рулетката на дузпите. Там австралийцките бяха по-съобразителни и си осигуриха класиране за четвъртфинала след 4:2 при ударите от бялата точка.

Първо Марк Мълиган даде преднина на Австралия, но Отабек Шукуров изравни. Последва пропуск на Азис Бехич, но вместо да се възползват узбекистанците, Ислом Тухтахояев не намери целта на свой ред. Роби Крузе и Икром Алибаев се разписаха и така резултатът бе равен след шест наказателни удара – 2:2.

Апостолос Яну отново даде аванс на ,,кенгуратата“, а Марат Бикмаев изпусна, което означаваше класиране напред за Австралия при точен изстрел на Матю Леки. Полузащитникът отбеляза и така изпрати шампиона на четвъртфинал. Там го чака победителя от домакина ОАЕ и Киргизстан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация