Циципас продължава да твори история в Мелбърн

11:24
Циципас продължава да твори история в Мелбърн

20-годишният Стефанос Циципас продължи със страхотното си представяне на Аустрелиън Оупън, след като победи Роберто Баутиста Агут със 7-5, 4-6, 6-4, 7-6(2) и се класира за полуфиналите на надпреварата.

За младия грък, който преди два дни сензационно отстрани Роджър Федерер, това е първи полуфинал в турнир от Големия шлем, като той се превръща в най-младия полуфиналист в турнири от голямата четворка от Новак Джокович през 2007-ма година насам. Циципас отново показа борбени качества и качествен тенис, като изоставаше с пробив в първия и третия сет, но успя да обърне, а в тайбрека на четвъртата част ба категоричен и затвори мача след три часа и 15 минути игра. Циципас завърши мача с 22 аса, 68 печеливши удара и само 38 непредизвикани грешки.

„Имам чувството, че съм в приказка. Изживявам мечтата си, за която работих толкова здраво. Най-голямото предизвикателство беше да остана концентриран след победата на Федерер. Радвам се, че днес показах, че тя не е била случайна“, сподели гръцкият тенисист след успеха.

По този начин Циципас повтори постижението на Хьон Чунг от миналата година, който също стигна до полуфиналите в Мелбърн, след като преди това бе спечелил младежкия Мастърс в Милано. За място на финала Циципас ще спори със световния номер 2 Рафаел Надал или американеца Франсис Тиафо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация