Иран е вторият полуфиналист за Купата на Азия

20:51
Иран е вторият полуфиналист за Купата на Азия

Отборът на Иран се класира за полуфиналите за Купата на Азия, след като постигна класически успех над Китай в среща, играна на стадион ,,Мохамад Бин Зайед“ в Абу Даби. Иранците не оставиха никакво съмнение в превъзходството си по време на целия двубой, като предришиха крайния изход още през първото полувреме, когато отбелязаха два гола.

Първо Мехди Тареми откри резултата в 18-та минута след асистенция на Сардар Азмун. Малко след половин час нападателят на свой ред се разписа, с което доближи отбора до полуфиналите в надпреварата. В последната минута на редовното време падна още едно попадание за възпитаниците на Карлуш Кейруш, дело на Карим Ансарифард, а асистент за гола стана отново Тареми.

Така Иран продължи към полуфиналите, където ще срещне тима на Япония. ,,Самураите“ победиха с минималното 1:0 Виетнам след точно изпълнената дузпа през втората част на Рицу Доан. Другият полуфинал ще бъде определен от победителите в останалите два четвъртфинални сблъсъка, които противопоставят финалиста от миналото издание Южна Корея и Катар, и домакина ОАЕ на действащия шампион в турнира Австралия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация