Станаха ясни групите на Копа Америка 2019

11:04
Станаха ясни групите на Копа Америка 2019

Домакинът Бразилия попадна в приемлива група за Копа Америка на тегления в Рио де Жанейро жребий, докато вечният съперник на Селесао Аржентина ще се изправи срещу Колумбия. Осемкратният шампион Бразилия, който е първи поставен в група A, ще се срещне с тимовете на Боливия, Венецуела и Перу. Първият им двубой на турнира е срещу Боливия в Сао Пауло на 14 юни.

Домакинът на Световното първенство през 2022 Катар, който ще дебютира в изданието като гост на надпреварата, не избегна тежки съперници, като ще играе с Аржентина и Колумбия в група B. Там попадна и тимът на Парагвай. Япония, която ще участва за втори път след неуспешния си дебют през 1999, също попадна в трудна група заедно с рекордьора по титли Уругвай (15), настоящия носител на трофея Чили и Еквадор.

Бразилия, воден от Тите, ще се опита да се реваншира за слабото си представяне в предишното издание, когато не успя да прескочи групите. ,,Кариоките“ не са печелили турнира от 2007 насам. Именно един от отборите, които изтегли Бразилия в своята група – Перу, победи минимално тима с 1:0 преди три години, за да го отстрани от по-нататъшно участие в надпреварата. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 22 юни в Сао Пауло.

Проблемите пред Аржентина за Копа Америка са дори по-големи. ,,Гаучосите“ достигнаха до финала в четири от последните пет издания, като загуби от Чили с дузпи в последните два. За последно тимът триумфира в надпреварата през 1993 година. Първият двубой за възпитаниците на временния селекционер Лионел Скалони е срещу Колумбия в Салвадор на 15 юни, който се намира на едно място под тях в официалната ранглиста на ФИФА и достигна един етап повече от съперника на изминалото Световно първенство в Русия. Все още не е ясно дали Лионел Меси ще се завърне в редиците на представителния тим, след като не игра в последните шест приятелски срещи на Аржентина. Финалът за Копа Америка ще се изиграе на легендарния стадион ,,Маракана“ на 7 юли.

Ето и пълния жребий: 

Група A 

Бразилия 
Боливия 
Венецуела 
Перу 

Група B 

Аржентина 
Колумбия 
Парагвай 
Катар 

Група C 

Урувай 
Еквадор 
Япония 
Чили

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари