Лудогорец записа трета загуба на лагера в Турция

18:35
Лудогорец записа трета загуба на лагера в Турция

Лудогорец загуби от Лехия Гданск с 0:1 в контролна среща, която се игра в турския курорт Белек. Лехия е лидер в полския шампионат. Единственото попадение в мача отбеляза Суховски в 73-ата минута.

Двубоят стартира с удар на Натанаел, който не затрудни стража на поляците. В 20-ата минута Лехия застраши вратата на орлите. Пайшао бе заел добра позиция в наказателното поле и отправи изстрел с глава, който за късмет на Пламен Илиев, профуча над напречната греда. Лудогорец отговори в 31-ата минута. Димо Бакалов се завъртя в близост до наказателното поле и шутира без подготовка. Стражът на Лехия изби, но при добавката Жоао Пауло не успя да отбележи под ъгъл. В 37-ата минута двата отбора се сдърпаха на терана, след като Марселиньо бе фаулиран от състезател на полския тим, но напрежението бързо утихна. В 41-ата минута Лехия създаде опасно положение пред Пламен Илиев. Мак центрира остро и Собиех засече отблизо топката с глава, но кълбото премина на сантиметри от страничния стълб. В самия край на първата част Жоао Пауло имаше добра възможност да изведе своя тим напред, но след като влезе в наказателното поле, се забави с крайното решение и пропиля атаката.

През втората част Лудогорец заигра по-добре от своя противник. В 60-ата минута разградчани разиграха добре отдясно, Попа получи извеждащ пас и нахлу в наказателното поле, но успоредният му пас по земя на два метра пред голлинията на поляците не бе засечен от Рибейро. Само 120 секунди по-късно ситуацията се повтори, но този път Жоао Пауло не подаде точно към Рибейро. В 71-ата минута наставникът на орлите пусна в игра Наумов, Вандерсон, Сисиньо, Дяков, Лукоки и Кешерю. Само две минути по-късно Лехия поведе. Играч на поляците отвя на дясното крило двама футболисти в зелено и центрира към Суховски, който след удар с глава от 4-5 метра не остави шанс на Наумов за 0:1. В 81-ата минута Лудогорец като по чудо не получи втори гол след поредица от груби грешки в защита. Първо Сисиньо се подхлъзна и позволи на Суховски да му отнеме топката. Полякът опита да изведе свой съотборник, но не го стори много добре. За голяма изненада двама играчи на орлите се разминаха с топката и така позволиха на Арак да излезе сам срещу вратаря, но нападателят на Легия шутира в аут.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация