Тотнъм повали Нюкасъл с късен гол (видео)

18:34
Тотнъм повали Нюкасъл с късен гол (видео)

Отборът на Тотнъм се изкачи временно на второто място в английската Висша лига, след като победи трудно у дома с 1:0 Нюкасъл в първа среща от 25-ия кръг. ,,Шпорите“ изпитваха затруднения с намирането на правилния път по посока вратата на Мартин Дубравка и през първата част не създадоха кой знае колко много голови положения.

Най-чистата ситуация се откри пред Ерик Ламела, който уцели напречната греда с глава след подаване на Ян Вертонген. ,,Свраките“, от своя страна, опитаха на няколко пъти да атакуват вратата на Юго Лорис, но се отчетоха само с няколко разбърквания.

През второто полувреме картината на терена не се промени, като възпитаниците на Маурисио Почетино продължиха да владеят повече топката и да натискат съперника. Аржентинецът пусна в игра Фернандо Йоренте след час игра на мястото на неубедителния Лукас Моура и бившият футболист на Атлетик Билбао изигра своята роля за успеха. Седем минути преди края на редовното време испанецът подаде към Хюн-Мин Сон, който отбеляза единственото попадение в мача.

По този начин Тотнъм измести от втората позиция в таблицата Манчестър Сити с една точка, преди двубоя на ,,гражданите“ в неделя с Арсенал на ,,Етихад“. Нюкасъл е на пет точки от опасната зона. В следващите си мачове Тотнъм приема у дома Лестър, докато Нюкасъл гостува на Уулвърхемптън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация