Сити подчини Арсенал с хеттрик на Агуеро (видео)

20:14
Сити подчини Арсенал с хеттрик на Агуеро (видео)

Манчестър Сити победи Арсенал с 3:1 на стадион "Етихад" в дербито от 25-я кръг на английската Висша лига. 


Серхио Агуеро реализира хеттрик, въпреки че последното му попадение в 61-ата минута бе с ръка. Аржентинецът откри още в първата минута, а след това се разписа и малко преди почивката. Арсенал стигна до изравняване след удар с глава на Косиелни в 11-ата минута. След този гол лондончани имаха кратък период, в който бе равностоен, но през по-голяма част от срещата тимът на Гуардиола напълно превъзхождаше съперника.

 

“Гражданите” се доближиха само на две точки до лидера Ливърпул, който утре гостува на Уест Хам. Арсенал пък вече е шести, като отстъпи петото място на Манчестър Юнайтед и е в сериозна опасност да пропусне Шампионската лига и следващия сезон, тъй като вече изостава в битката за четворката. 

 

Манчестър Сити започна вихрено и 46 секунди след първия съдийски сигнал вече водеше в резултата. Алекс Иуоби загуби топката на границата на наказателното поле. Лапорт открадна кълбото и центрира за Агуеро, а аржентинецът с глава засече топката към мрежата. В следващите минути “гражданите” продължи с атаките. 

Домакините сериозни имаха претенции за дузпа в трета минута, когато Мустафи събори Агуеро. Малко по-късно Лено се справи със силен удар на Стърлинг, а попадение на Сити бе отменено поради засада. Въпреки тоталното превъзходство на тима на Гуардиола, Арсенал стигна до изравняване в 11-ата минута. Тогава след ъглов удар защитата на “небесносините” изпусна първо Монреал, който отклони топката към Косиелни, който също бе непокрит и с глава я прати в мрежата.

 

Домакините продължиха да доминират, но по-рядко стигаха до добри ситуации пред Лено, а имаше периоди, в които Арсенал задържаше топката малко повече. Минута преди почивката Серхио Агуеро отбеляза важен гол за Сити. Защитата на гостите отново не се ориентира достатъчно добре. Стърлинг навлезе в наказателното поле и намери Агуеро в близост до голлинията, а за аржентинеца не бе проблем да изведе тима си напред в резултата.


След попадението в края на първата част “гражданите” започнаха уверено второто полувреме. Те имаха сериозно преимущество и създадоха няколко положения в първите минути след почивката. Кевин Де Бройне стреля няколко пъти. В една от ситуациите Лено не се намеси по най-добрия начин, Давид Силва се опита да го заобиколи, но германецът успя да стигне до топката. Последва спасяване на Лено след изстрел на Де Бройне.


След час игра Сити стигна до трети гол и до голяма степен реши мача. Стърлинг проби отляво и центрира, Лено докосна топката, тя стигна до хвърлилия се към нея Агуеро и го удара в лакътя, а след това отиде в мрежата. Играчите на Арсенал протестираха, но попадението бе зачетено. За аржентинеца това е 10-и хеттрик във Висшата лига, като само Алън Шиърър (11) има повече. 

 
Емери направи двойна смята, като пусна в игра Денис Суарес, който дебютира, и Аарън Рамзи. Промените обаче дойдоха късно, а лондончани не показаха, че могат да променят нещо в следващите минути. “Гражданите” намалиха темпото, но продължиха да контролират случващото се на терена. Лено трябваше да се справя с удар на Давид Силва, а по-късно резервата Габриел Жезус, който замени Агуеро, накара защитата на съперника да изтръпне, но ударът му не затрудни вратаря на “топчиите”.


МАН СИТИ - АРСЕНАЛ 3:1


1:0 - Агуеро (1)
1:1 - Косиелни (11)
2:1 - Агуеро (44)
3:1 - Агуеро (61)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация