Емери ще получи само 40 млн. паунда за летни трансфери

18:14
Емери ще получи само 40 млн. паунда за летни трансфери

Мениджърът на Арсенал Унай Емери ще разполага с едва 40 млн. паунда за нови попълнения през лятото, съобщават английските медии. Както е известно, през януари “артилеристите” взеха само халфа Денис Суарес под наем от Барселона, след като наставникът призна, че няма бюджет за зимния трансферен прозорец.

Според информациите Емери иска да привлече поне трима играчи след края на сезона, сред които нов ляв бек. Ако искат да задържат Суарес в тима, лондончани ще трябва да платят 18 млн. паунда, с което парите за подсилване на тима ще намалеят. Затова може да се наложи Арсенал да се раздели с няколко играчи, на които мениджърът не разчита, за да се сдобие с допълнителни средства за трансфери. Месут Йозил, който е най-високоплатеният футболист в състава с възнаграждение от 350 хил. паунда седмично, не получава много шансове за игра, така че той е един от претендентите за напускане на “Емиратс”. По всичко личи, че Аарън Рамзи и Дани Уелбек ще си тръгнат като свободни агенти, а Петър Чех ще се откаже от футбола. Така клубът ще се освободи от седмични заплати в размер на около 300 хил. паунда.

Миналото лято Емери похарчи 69 млн. паунда за Лукас Торейра, Бернд Лено, Сократис и Матео Гендузи, а Щефан Лихтщайнер пристигна като свободен агент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация