Марков разкри причината за уволнението на Ел Маестро

15:21
Марков разкри причината за уволнението на Ел Маестро

"Причината за промяната в спортно-техническия щаб е липсата на достатъчно добри резултати, които да удовлетворяват ръководството и всички фенове. Треньори обикновено се сменят при такива причини, няма нещо друго", заяви изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков при представянето на новия наставник на "червените" Любослав Пенев днес.

Вчера ръководството на "армейците" се раздели с досегашния треньор Нестор Ел Маестро и на негово място назначи Пенев. Под ръководството на сръбския специалист ЦСКА завърши есенния полусезон на второ място, на шест точки зад лидера Лудогорец, и се класира за четвъртфиналите за Купата на България. По време на зимната подготовка в Испания "червените" записаха две победи, едно равенство и три загуби, като Марков разкри, че именно тези резултати са предизвикали треньорската рокада.

"Причината за промяната в спортно-техническия щаб е липсата на достатъчно добри резултати, които да удовлетворяват ръководството и всички фенове. Треньори обикновено се сменят при такива причини, няма нещо друго. Треньорската промяна е приоритет на собствениците и това е логично. След подготовката, имаше на тази подготовка резултати, които не са удовлетворили ръководството и затова промяната е сега", каза Марков на днешната пресконференция.

"Аз съм сигурен в амбициите на Любо, целта пред ЦСКА винаги е да се бори за титлата. Ние считаме спечелването на титлата за възможно и вярваме в това", допълни директорът на "червените".

Той разкри, че клубът ще осигури нови футболисти на Пенев. 

"Ръководството на ЦСКА винаги се е съобразявало със спортното ръководство. Треньорът е човекът, който поставя своите изисквания свързани със селекцията в отбора, касаещи определени постове. Ние ще се съобразим с неговите желания, но нека все пак му дадем време, за да влезе в работата, да опознае състава и след това ние да удовлетворим неговите виждания и желания", обясни Марков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация