Любо Пенев: Пред ЦСКА винаги стои една-единствена цел

15:26
Любо Пенев: Пред ЦСКА винаги стои една-единствена цел

"Точките преднина не са чак толкова трудни за елиминиране, така че предстоят доста мачове на абсолютно всички отбори, визирам директните сблъсъци на отборите в челото. Пред ЦСКА винаги стои една-единствена цел. Да бъде на върха, да бъде на първо място, да е шампион", обяви новият треньор на "червените" Любослав Пенев при официалното си представяне.

Днес Пенев се завърна на стадион "Българска Армия", за да замени на треньорския пост сърбина Нестор Ел Маестро, който вчера се раздели с клуба. "Решението го взех много бързо. Аз съм си у нас, аз не идвам на гости. Поемането в този момент си носи рискове, това е така. Аз обичам предизвикателствата и това не ме притеснява много. Точките преднина не са чак толкова трудни за елиминиране, така че предстоят доста мачове на абсолютно всички отбори, визирам директните сблъсъци на отборите в челото. Ще работим по абсолютно всички посоки за надграждане", каза той пред медиите.

Пенев разкри, че ще работи с трима помощници в тима - Пабло Караско, Даниел Моралес и Добри Митов. "Нашите футболисти трябва да знаят в какъв клуб се намират. Пред ЦСКА винаги стои една-единствена цел. Да бъде на върха, да бъде на първо място, да е шампион. Да бъде силен отбор, с който всички останали да се съобразяват", допълни новият треньор на "армейците".

Пенев сподели, че най-вероятно ще бъдат привлечени нови футболисти преди началото на пролетния полусезон в Първа лига. "Работим по въпроса за привличане на футболисти за различни постове. Колкото повече конкурентоспособни футболисти имаме, толкова по-добре. Така конкуренцията в състава ще бъде по-голяма и никой няма да е сигурен за мястото си. Ред, дисциплина и организация - това е базата, на която ще стъпим. Всеки трябва да дава абсолютно всичко от себе си, почвайки от тренировките, завършвайки с мача".

Новият наставник на ЦСКА разкри, че договорът му с клуба е за година и половина. "Ударите под кръста не са спирали, но най-важното в момента е ЦСКА и какво ще направим през този пролетен дял", завърши Пенев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация