Байерн показа характер срещу Аугсбург (видео)

23:29
Байерн показа характер срещу Аугсбург (видео)

Байерн Мюнхен стигна до успех с 3:2 след обрат при гостуването си на Аугбург в 22-ия кръг на Бундеслигата. Домакините на два пъти поведоха в резултата след автогол на Леон Горетцка (още в 13-ата секунда) и попадение на Жи Дон-Вон (24’), но и в двата случая Кингсли Коман възстанови равенството (17’, 45+2’) преди Давид Алаба (53’) да вкара победния гол за гостите.


Още в 13-ата секунда домакините поведоха след автогол на Горетцка. Гостите отговориха в 3-ата минута с добра атаката, при която Коман пусна пас пред вратата, Роберт Левандовски се размина с топката, която попадна в Серж Гнабри, но ударът му не беше точен. Все пак мюнхенци не се забавиха и изравниха резултата, като това стана в 17-ата минута, когато Коман се разписа, след като засече центриране на Кимих.

 

Аугсбург обаче бързо си върна преднината. В 24-ата минута след дълъг пас по земя на Филип Макс, топката се отби първо в Зюле, а след това и в Михаел Грегорич, за да стигне до Жи Дон-Вон, който с мощен удар разстреля Нойер за 2:1. В 34-ата Левандовски нацели напречната греда след удар с глава при изпълнение на корнер. В добавеното време Коман за втори път в мача възстанови равенството.


Байерн започна силно второто полувреме и стигна до пълен обрат в 53-ата минута чрез Алаба. В 60-ата  чудесна възможност за гол се откри пред Левандовски, но ударът му мина встрани от вратата. Минута по-късно и Томас Мюлер пропусна да отбележи. В 71-ата Коман беше близо до своя хеттрик, но Грегор Кобел, с помощта и на гредата, изби удара му с глава, дошъл след корнер.


АУГСБУРГ - БАЙЕРН (МЮНХЕН) 2:3


1:0 Горетцка (1' - автогол)
1:1 Коман (17')
2:1 Жи Дон-Вон (24')
2:2 Коман (45+2')
2:3 Алаба (53)


Аугбург: Кобел, Шмид, Оксфорд, Дансо, Стафилидис, Моравек, Кедира, Жи Дон-Вон, Грегорич, Кордова


Байерн: Нойер, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Горетцка, Тиаго, Хамес, Гнабри, Левандовски, Коман

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация