Барса пречупи Валядолид с дузпа на Меси (видео)

23:40
Барса пречупи Валядолид с дузпа на Меси (видео)

Барселона надви с 1:0 гостуващия Валядолид в мач от 24-тия кръг на Ла Лига. Лионел Меси отбеляза единствения гол в 43-тата минута от дузпа. През второто полувреме "блаугранас" изпуснаха много положения, като Лео изтърва нова дузпа, а Луис Суарес пропусна три отлични голови възможности. Каталунците се завърнаха към победата след две поредни равенства в Примера.

 

Срещата на "Камп Ноу" започна спокойно и без голови ситуации. В деветата минута Меси майсторски изведе Боатенг в наказателното поле. Ганайският футболист стреля без забавяне, но не затрудни вратаря Жорди Масип. В 18-ата Лео Меси и Сержи Роберто направиха двойно подаване до тъчлинията, аржентинецът тръгна напред, след това зави наляво към дъгата на наказателното поле и подаде още по-вляво към свободния Усман Дембеле. Френският национал предпочете да шутира и намери крак на бранител и пропиля добрата възможност.


В 21-ата Боатенг падна на границата на наказателното поле в искане на дузпа, но съдията не видя нарушение. Минута по-късно тимът от "Хосе Сорийя" разви много добра атака: Сержи Гуардиола направи двойно подаване в наказателното поле, стигна до топката, но не успя да стреля от чудесна позиция. Меси нерядко губеше топката в опит за дрибъл и това донесе шансове на гостите за контранападения.


В 41-ата аржентинецът се сдоби с първа добра възможност за шут. Топката му попадна на десния крак и той не се поколеба да я изстреля от дъгата - опасно покрай гредата. При ответната атака Валядолид не се възползва при чудесни предпоставки. Начо Мартинес получи отляво, ала не намери вярно продължение.


По-малко от минута по-късно съдията назначи дузпа за Барселона. При скоростна атака Жерард Пике се оказа с топка в краката в наказателното поле и си изработи нарушение. Повторенията показаха как Мичел дръпва с ръка каталунския защитник, който обаче леко се забави с падането. Реферът нямаше колебания въпреки наглед пресиленото падане на бранителя. Лео Меси шутира безкомпромисно от бялата точка и порази мрежата с удар в левия ъгъл на вратаря - 1:0.

Секунди преди финала на полувремето Пике протегна крак и изби топката при много опасно центриране отляво. Като цяло барселонският тим трябва да е доволен от извоюваната преднина предвид липсата на достатъчно творчество в предни позиции.
Втората част започна с няколко остри атаки на Пусела. В 47-ата минута Гуардиола не стреля достатъчно точно при страхотни условия за точен шут. Минута по-късно Меси затрудни вратаря Масип. Лео изпревари Начо, засече топката и се получи страховит удар от десет метра. Стражът Масип показа прекрасен рефлекс и успя да избие. В 52-ата Артуро Видал изведе Дембеле, който видя Меси в наказателното поле. Аржентинецът получи и шутира от 12 метра, пращайки топката опасно, но встрани от гредата.


В 55-ата Кевин-Принс Боатенг се измъкна от засадата и изскочи сам срещу вратаря. Галаецът реши да заобикаля вратаря, но Масип не се даде и затвори ъгъла. Африканецът поиска дузпа, ала съдията не видя нарушение. В 60-ата Боатенг напусна игра за сметка на титуляра Луис Суарес.


В 65-ата "блаугранас" изпуснаха великолепен шанс за втори гол. Меси се възползва от грешка в защитата и изведе Луис Суарес сам срещу вратаря. Уругваецът на намери път към мрежата и нацели крака на стража. Секунда по-късно Дембеле стигна до топката, подаде я към Ла Пулга. Лео шутира от 20 метра и накара вратаря да плонжира и улови.


В 67-ата Меси реагира гневно, задето съдията не назначи нарушение. Агресивният тон на аржентинеца му "спечели" жълт картон. В 72-ата Лео Меси отново предизвика възхита у футболните любители с превъзходен пас. Аржентинецът завъртя топката отдалеч, извеждайки Луис Суарес сам срещу вратаря. Уругваецът сам не разбра какво направи, след като изуми с лошо отиграване от брилянтна позиция.


В 78-ата Сержи Роберто и Меси разиграха и последва диагонален удар на испанеца, при който топката премина много близо до гредата - аут. Играчите на Валядолид се опитваха да пресират високо в опит да притеснят каталунците. В 84-ата минута Луис Суарес и Коутиньо направо побъркаха отбраната на гостите с двойни подавания в наказателното поле. Бразилецът беше посечен и Барса получи втора дузпа. Лео отново избра да стреля в левия ъгъл, но този път Масип успя да парира. При добавката Меси не съумя да нанесе достатъчно силен удар с глава.


В 88-ата Ла Пулга тръгна фронтално на скорост в типичен стил. Лео завъртя топката от дъгата, публиката вече виждаше гола, но топката отново пропусна вратата, облизвайки гредата.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация