Северна Ирландия - България - една победа за самочувствие

09:18
Северна Ирландия - България - една победа за самочувствие
Под ръководството на новия-стар старши треньор Пламен Марков, българските национали изиграха своя първи мач за 2008-ма година. Гостуването в Белфаст на Северна Ирландия трябваше да даде отговор до къде в подготовката си са футболистите от вътрешното ни първенство и в каква форма се намират играещите в чужбина. 

Разбира се, за един контролен мач, като този не може да се вадят генерални заключения, още повече, че броя на извършваните смени и в двата лагера бяха далеч над допустимите три.

Срещата започна сковано за нашите трикольори,а епизодичните атаки, целящи намирането на Бербатов в предни позиции се оказваха лесно разгадаеми за защитата на домакините.

От своя страна избраниците на Найджъл Уортингтън   опитаха няколко удара чрез Гилеспи и Хийли, но нито един от двамата не съумя да застраши опасно вратата пазена в началото от Гошо Петков.

В средата на първото полувреме българите упражниха натиск, но той по-скоро бе хаотичен. Много дейни в този период бяха Ст. Ангелов и Здравко Лазаров, подпомагани от Петров и Бербатов. Благо Александров също загатна за присъствието си в един - два момента, но като цяло това бе участието му в строежа на играта в офанзивен план.

Така се стигна до 38-та минута, когато бързоногия Мартин Петров нахлу в наказателното поле на домакините и въпреки опита за намеса от страна на ирландски футболист, топката се озова в мрежата. Един на нула и гол преднина за гостуващия тим. При този резултат и двата отбора се оттеглиха на почивка.

През второто полувреме бяха извършени множество смени, което се отрази и върху играта, а резултатът така и остана непроменен. Прави впечатление участието на Валери Домовчийски , който замени в 82-ата минута Бербатов.

Една победа, която не би могла да ни донесе успокоени, но е важна за самочувствието на играчите. С амбициозен треньор като Марков и с футболисти от класата на Мартин и Стилян Петрови, Бербатов българският тим има какво да покаже в идващите квалификации.

Нека поздравим момчетата за успеха и да им пожелаем успехи и в следващите спортни срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари