Очаква ни тежко гостуване в Черна гора

12:36
Очаква ни тежко гостуване в Черна гора
Националният отбор на Черна гора може да се намира на 143-а позиция в света, но никой не бива да го подценява. В събота черногорците ще изиграят първия си официален мач като самостоятелна държава срещу България, което неминуемо води със себе си огромен ентусиазъм за успех.

Ниското класиране на селекцията на Черна гора не се дължи на слаби резултати, а на отсъствие от международната футболна сцена. В никакъв случай отборът на Зоран Филипович не може да се нареди по класа до тимове като Андора и Сан Марино например.

Защо страна с население от 600 000 души да не се класира на второ място в квалификационната си група за Мoндиала? Досега само отборът на Швеция е печелил в Подгорица, а загуби претърпяха Унгария, Норвегия и Казахстан.

Безспорната звезда на Черна гора е нападателят на италианския Рома Мирко Вучинич, но според футболните анализатори в Европа съперниците на България имат и няколко други много добри футболисти.

По всичко личи, че на България, Италия и Ейре няма да им бъде лесно срещу отбора на Черна гора, особено при гостуванията. За футболистите повикани от Пламен Марков е изключително важно да не подценят съперника си, защото привидно лесният мач най-вероятно ще се окаже доста труден за спечелване от "трикольорите".

Както е известно първата среща на България от квалификациите за Световното първенство в ЮАР през 2010 година е именно срещу отбора на Черна гора. Мачът ще се играе на 6 септември от 21:00 часа българско време в град Подгорица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

beto
04.09.2008 18:11

Мен лично ме притеснява, че футболистите не се разбраха за парите с БФС.А всички знаем какъв е нравът на българите и на какво са способни като не получат желаните финикийски знаци

wba
04.09.2008 15:16

Един играч отбор не прави така е,трябват още 10.Но дори и 11 човека играта няма да е същата без тоя човек.Не казвам Бербатов а като цяло.Пример е Манчестър без Роналдо и много други

blq
04.09.2008 13:43

Ехх като почнете с тоя бербо...един играч отбор не прави

wba
04.09.2008 13:29

незнам защо си мислят всички и типстъра пише че ще е лесен мачът.Черна гора са добър отбор,но дано да бием и Бербо да се развихри

elensya
04.09.2008 13:28

Не мога да се начудя,какви са тези насрани гащи дето ги носите/спортисти и журналисти/преди всяко спортно събитие? Къде ви остана патриотизма и професионализма дявол да го вземе?Черна гора били еди каквиси-ами ние кокви сме бе аланколу