Наско Сираков: Не тровя атмосферата на \"Герена\"

15:07
Наско Сираков: Не тровя атмосферата на \"Герена\"
Бившият изпълнителен директор на Левски Наско Сираков отговори на публикациите в някои медии, че саботира треньорите на "Герена" и "мъти главата" на Николай Димитров чрез отворено писмо до медиите. Сираков уточнява, че никога не е спирал да се интересува от съдбата на любимия си тим и че неколкократно е ходил на стадион "Георги Аспарухов" след освобождаването си. Следва отвореното писмо на Наско Сираков:

"Уважаеми любители на футболната игра, след появилите се в днешната преса публикации относно моето присъствие на "Герена" и последвалите изводи от това на някои медии, съм длъжен да изясня някои факти, които не съм споменавал досега в моите публични изяви.

Откакто не съм на работа във ФК Левски, съм ходил нееднократно на "Герена" да ползвам фитнеса, да видя терена, да проследя развитието на строежа на общежитието. През всичкото това време съм се срещал и говорил с хора, които работят там. След назначаването на Велислав Вуцов за старши треньор, получих обаждане по телефона лично от него, в което той изрази доброто си отношение към мене, уважението към това, което съм направил за клуба, завършвайки с думите: "Герена е твоят дом, винаги си добре дошъл тук".

През цялото това време съм в прекрасни отношения с Константин Баждеков, с който неведнъж сме си пили кафето (след напускането ми) в неговия офис и сме гледали заедно мачовете на Левски. По телефона ми звъни и Георги Марков, който тежко преживява загубите и спонтанно има желание да се чуем и да поговорим за Левски. По телефона ми се обади и Петьо Заберски, който ме покани на среща, на която също в много добър тон си поговорихме за състоянието на отбора.

На мача в Пловдив изгледах мача в компанията на вратарите Георги Петков и Божидар Митрев. През всичкото време, в което не съм изпълнителен директор на клуба, не съм се откъсвал драстично, независимо че съм ангажиран с лични дела и с бизнес, некасаещ футбола. Позволих си един-единствен път да се обадя на Георги Иванов-Гонзо и то след първия мач с БАТЕ Борисов, като тогава се държах като негов началник, защото му казах следното: "Ти си любимеца на феновете, ти си голямата легенда на клуба, не можеш да си позволяваш да влагаш емоции, да спориш със съдиите и да си вадиш червени картони". Успокоих го за пропуснатата дузпа и му казах, че със сигурност ще победят във втория мач в Беларус. Това лесно може да бъде проверено.

Въпросната сбирка на Герена с Мъри и Цанко беше абсолютна случайност, както и срещата с Ники Димитров и Гаджев. Грозната интерпретация, че точно на стадиона ще се съберем, ще правим "завери" и "тровим атмосферата", е удобна теза за дребни души. Мъри Стоилов е създателят на Ники Димитров и няма нищо по-естествено от това, двамата като се видят, да си поговорят. Даниел Боримиров да каже дали някога като негов шеф съм му забранявал да разговаря с предишните си треньори.

Но ако сега трябва да искаме неговото разрешение да ходим на "Герена" и да говорим с футболистите на Левски, нека го заяви публично. Категорично заявявам, че характерът и мисленето ми никога не са позволявали да участвам в подобни интриги и няма да позволя името, което съм градил с години, да бъде петнено по този начин."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация