Боби чака разкритията на Ристосков

12:06
Боби чака разкритията на Ристосков
Президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира намесата на политиката във футбола, скандалите в българското съдийство и съмненията за уговорени срещи, при гостуването си в предаването на bTV "Тази сутрин".

На въпрос за думите на кмета на София Бойко Борисов, че Ахмед Доган и ДПС са му осигурили подкрепа в изборите за президент на БФС, Михайлов сподели:

"Футболът винаги е бил над всичко. Политиците не трябва да използват футбола. Те не трябва да се намесват, а да помагат на българския спорт. Депутатът Камен Костадинов е един от 15-те члена на Изпълкома, но по никакъв начин няма политическа намеса при нас. За мен политиката няма място във футбола и това бе една от основните ми идеи, когато станах президент".

На въпрос за обвиненията, които отправи съдията Христо Ристосков миналия месец по адрес на Съдийската комисия и желанието да представи компрометиращи записи, Михайлов заяви, че по случая е сезирана прокуратурата и ще бъдат разпитани всички лица, които са замесени публично. Той уточни, че Христо Ристосков досега не е предоставял тези записи.

"Чакаме г-н Ристосков да донесе тези материали, които притежава. Ако има доказателства, свиквам Изпълком, съответно се взимат дисциплинарни и всякакви други решения, кадрови мерки и други", каза Боби Михайлов.

"Ако Михайлов иска да промени нещо - добре, ако не направи нищо ще извадя цялата помия на светло", заяви на свой ред съдията Христо Ристосков.

"Искам да подчертая, че няма да сключа сделка с БФС. Просто им давам време и чакам да видя какво решение ще вземе Изпълкомът на следващото си заседание", добави Ристосков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация