Тотнъм взе Карлинг Къп след 120-минутна драма

22:28
Тотнъм взе Карлинг Къп след 120-минутна драма
В неделният следобед лондонските Тотнъм и Челси излязоха на митичния "Уембли" в спор за Карлинг Къп. Колкото и да се тръби, че това не е кой знае колко ценна купа, гордост е за всеки отбор да добави още един трофей в своята витрина.

Един срещу друг се изправиха Хуанде Рамос, натрупал сериозен опит в турнирните битки начело на Севиля и мениджър без голяма рутина в подобни срещи - Аврам Грант. Именно това се оказа от решаващо значение за крайния изход на двубоя.

Рамос беше надъхал своите подопечни и "шпорите" бяха решени на всичко да спечелят отличие след 1999 година. Още в 9-та минута символичните гости можеха да открият резултата. След центриране от корнер на Ленън, Шимбонда беше заел най-добра позиция и стреля с глава, но удара му се отби от горната греда. Те продължиха да бъдат по-активните, но до нещо сериозно не се стигна. След 20-тата минута "шпорите" намалиха оборотите и дадоха възможност на Челси да погледне по-смело към Робинсън.
Въпреки, че Бербатов и компания имаха по-чистите положения, Челси беше тимът, които откри резултата. Те получиха добра възможност от пряк свободен удар. С прецизно изпълнение Дрогба хвана в крачка Робинсън и "сините" поведоха 1:0. Самият вратар имаше вина за гола, тъй като беше заел позиция в средата на вратата, вместо да се предвижи в един от ъглите.

Този гол даде нужното спокойствие на "сините" и те излязоха много уверени през второто полувреме. Пасовете в халфовата линия бяха далеч по-прецизни.
На фона на резултата беше изненадващо, че "шпорите" играеха без напрежение и нямаше никаква припряност в действията им.

В 68-та минута дойде повратният момент в срещата. По изключително глупав начин Уейн Бридж си позволи да "носи" топката в своето наказателно поле, което не остана незабелязано от страничния рефер и Тотнъм получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Бербатов и хладнокръвно вкара за 1:1.

Това сякаш даде криле на възпитаниците на Хуанде Рамос и те си повярваха, че могат да спечелят купата. До края Зокора имаше шанс да донесе победата на своите, но сам срещу Чех не успя да го преодолее.

Така 90-те минути не стигнаха на лондонските съперници да излъчат по-добрия и се стигна до продължения. Не бяха изтекли три минути, когато "шпорите" се видяха за първи път водещи в двубоя. Неразчетено излизане на Чех позволи на Уудгейт да нанесе решаващ удар с глава след центриране от свободен удар. След като Тотнъм поведе с 2:1, те не допуснаха Челси да отвърне на удара. "Сините" тръгна с всички сили да изравняват, но това не доведе до попадение и Бербатов и неговите съотборници спечелиха трофея.

Тотнъм: Робинсън, Хътън, Уудгейт, Кинг, Шимбонда (61-Хъдълстоун), Ленън, Джийнъс, Зокора, Малбранк (75-Тайнио), Бербатов, Кийн (102-Кабул)

Челси: Чех, Белети, Карвальо, Тери, Бридж, Микел (98-Джо Коул), Есиен (88-Балак), Лампард, Райт-Филипс (72-Калу), Анелка, Дрогба

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация