Изненади, уволнения или победи за фаворитите ни очакват тази вечер?

17:09
Изненади, уволнения или победи за фаворитите ни очакват тази вечер?
Ще успее ли Черна гора да препъне и Ейре? Ще се усложни ли ситуацията на България в група 8 преди домакинството на Италия? Ще успее ли Англия да си върне на Хърватия за пропуснатото Евро 2008 в Австрия и Швейцария? Сърбия ли ще уволни селекционера на Франция Раймон Доменек или "петлите" ще се реабилитират за резила във Виена? Ще поведе ли Гуус Хидинк с успех Русия към Мондиала в ЮАР след успешното Европейско първенство? Отговорите на всички тези въпроси ще станат ясни след изиграването на поредните мачове от квалификациите в зона Европа за Световното първенство в ЮАР през 2010 година.


В група 1
\"\"Швеция ще се опита да се реабилитира пред собствена публика срещу Унгария за провала си при нулевото равенство в Албания. Ларс Лагербак няма да може да разчита за мача с "маджарите" на Вилемсон, Свенсон и Линдерот. И без тях обаче Швеция няма алтернатива на победата. В другия по-интересен сблъсък от групата Португалия ще иска да затвърди лидерската си позиция с победа над Дания. Звездата на "иберийците" Кристиано Роналдо е твърдо аут заради контузия, но Карлош Кейрош разполага с достатъчно добри играчи, които да търсят победата срещу "червения динамит".


В група 2
\"\"интерес предизвиква гостуването на Европейския шампион от 2004 година Гърция на Латвия. Германският наставник на "елините" Ото Рехагел няма да може да разчита на Теофанис Гекас за този мач. Статистиката говори в полза на домакините, които играха с Гърция в квалификациите за Евро 2000 в Белгия и Холандия, и постигнаха победа в Атина с 2:1 и равенство в Рига - 0:0. При всички положения победителят от сблъсъка ще оглави класирането в групата.


\"\" Любопитно ще бъде как ще стартира един от фаворитите в група 3 в лицето на Чехия с новия си наставник Петр Рада. Според букмейкърите едва ли чехите ще се препънат при визитата си на Северна Ирландия, чийто отбор безспорно е корав съперник. Единственият отсъстващ от състава на гостите е Вацлав Сверкош, който е заменен в групата от нападателя на Спарта Прага Мирослав Слепичка.


В групата под номер 4
\"\"присъства Бундестима , който дори и без капитана си Михаел Балак е абсолютен фаворит при гастрола си на Финландия и очаква поредните 3 точки в актива си. С интерес се очаква стартът на Русия в квалификациите срещу Уелс под ръководството на холандеца Гуус Хидинк, извел отбора до полуфинал на Евро 2008 в Австрия и Швейцария. За "сборная" ще липсват Кержаков и Съйчов, но в състава се завръща голмайсторът на Зенит Павел Погребняк, който ще партнира в атака с Андрей Аршавин.

В 5-та група
\"\"безспорно ще ври и кипи край Босфора, защото всички в Истанбул ще очакват втора победа за Турция в групата. След като възпитаниците на Фатих Терим биха като гости Армения, сега ще трябва да подчинят и Белгия, която също стартира с успех, но у дома срещу Естония. И сега "червените дяволи" няма да се предадат лесно, след като нападателят Сонк се намира в чудесна форма. Терим няма да разчита заради контузии на Нихат Кахвечъ, Хамит Алтънтоп и Саръоглу, но налице ще са Семих Шентюрк и Тунджай Шанлъ.

В група 6
\"\"е и най-очакваният мач за вечерта между съставите на Хърватия и Англия. Двата тима имат стари сметки за оправяне и ще водят кървава битка още в началото на квалификациите. Англичаните със сигурност ще търсят реванш заради пропуснатото Евро 2008 по вина на “шахматистите”, които ги победиха на два пъти в европейските квалификации и пратиха на шампионата на Стария континент в Австрия и Швейцария отбора на Русия. Заканите и от двата лагера преди мача не стихват, като и двамата наставници Фабио Капело на Англия и Славен Билич на Хърватия са убедени в успеха. И докато статистиката подкрепя Билич, който досега в кариерата си нито като футболист, нито като треньор няма загуба от Англия, то Фабио Капело ще изведе “трите лъва” за първи път срещу Хърватия и ще се надява на пълен успех. Иначе нещата са повече от изравнени, след като и двата тима имат по 2 победи над съперника и веднъж са си разделяли точката. На "Максимир" довечера за домакините ще липсват контузените Едуардо Да Силва и Кранчар, докато за Англия това са Стивън Джерард, Майкъл Карик и Оуен Харгрийвс.

В група 7
\"\"изходът от мача Франция – Сърбия ще даде отговор на въпроса дали Раймон Доменек ще остане селекционер на "петлите" след резила във Виена при загубата с 1:3 от Австрия. Победата на Литва с 3:0 на гости на Румъния в събота обаче ни показа, че в тази група всичко може да се очаква, та дори и уволнение на френския селекционер.



В нашата група 8
\"\"най-важният въпрос, който ще ни вълнува нас българите е дали възпитаниците на италианския специалист Джовани Трапатони, който е селекционер на Ейре, ще се препънат в Подгорица, както го сториха родните "трикольори" при измъченото равенство 2:2. Големият отсъстващ от състава на гостите се казва Деймиън Дъф, но и без него се чакат поредни три точки от гостуването в Подгорица. При успех на ирландците ситуацията на България значително ще се утежни преди домакинството на световния шампион Италия, който се очаква лесно да прибере 3 точки от домакинството си с Грузия.

В последната група 9
\"\"атмосферата ще е нагорещена на стадиона в Скопие, където домакините от Македония с приповдигнато самочувствие след успеха с 1:0 над Шотландия ще чакат Холандия, която под ръководството на новия селекционер Берт ван Марвайк все още няма победа дори и в контролни срещи. Единственият отсъстващ от състава на "лалетата" е Орландо Енгелаар, но и без него от гостите се очаква единствено победа на старта им в квалификациите за Мондиал 2010 в ЮАР.

Остава ни само да изчакаме няколко часа и да видим дали някой от тимовете като Македония или Сърбия няма да поднесе голямата изненада на вечерта. Все пак може и всичко да премине нормално с резонни победи за фаворитите.


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация