Ще бъде ли унижен шампиона на Шотландия за втори път от Униреа?

14:41
Ще бъде ли унижен шампиона на Шотландия за втори път от Униреа?
Днес от 21:45 часа българско време в Букурещ Униреа Урзичени ще посрещне Рейнджърс в среща от четвъртия кръг в група G на Шампионската лига. Преди две седмици румънският тим хвърли истинска бомба в турнира, побеждавайки на "Айброкс" с 4:1. В момента румънците са на второ място в подреждането с четири точки и дори при равен днес, те ще продължат да имат огромни шансове за класиране в следващата фаза. За Рейнджърс този мач е от огромна важност и за момчетата на Уолтър Смит единствено победата ще бъде приета като позитивна развръзка.

Домакините от Униреа са едва на седмо място във временното класиране на румънското първенство, но въпреки това, те са на само две точки от лидера ФК Брашов и са още сериозно замесени в борбата за титлата. "Ще бъде много по-труден мач от този в Глазгоу, защото сега Рейнджърс няма да ни подцени. Ще се опитам да мотивирам моите футболисти, но тайната е в самите тях. Те трябва да подходят с пределна концентрация и спокойствие към този двубой. Очаквам от първата минута да започнат да ни атакуват и знам, че ще бъдем подложени на огромно напрежение", коментира наставникът на Униреа Дан Петреску.

Раул Русеску и Бруно Фернандес са двамата отсъстващи в лагера на домакините, но като цяло пред Петреску няма сериозни кадрови проблеми и той ще може да разчита на най-доброто от своя състав.

В лагера на Рейнджърс положението е доста неприятно, защото тимът изпусна лидерството във Висшата лига на Шотландия, а в последните седмици стана ясно, че през зимата "сините" ще трябва да се разделят с по-голямата част от скъпоплатените си звезди. Дългът на Джърс към банките в Шотландия е над 30 милиона паунда и до януари те трябва да внесат тази сума, ако не искат да бъдат обявени в несъстоятелност. Едно класиране на осминафиналите в Шампионската лига би заздравило малко сериозната финансова криза в Рейнджърс. Педро Мендеш и Мадхид Богуера пропускат двубоя заради контузии, докато Кирк Броудфуут е под въпрос, тъй като още не е ясно дали ще успее да превъзмогне болките си в стъпалото. В последните си три срещи срещу румънски опоненти (преди мача с Униреа), Рейнджърс няма отбелязан гол, което със сигурност не обнадеждава много феновете на тима.

Ето и състава на Униреа от срещата преди две седмици:

Тудор, Брандан, Галамаз, Нику, Фернандес, Мафтей, Балан, Варга, Вилана, Апостол, Биласко

Съставът на Рейнджърс от съботния мач с Дънди Юнайтед:

МакГрегър, Уиър, Папач, Уитакър, Уилсън, Дейвид, Томсън, Бойд, Нейсмит, Милър, Лафърти

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dente00
04.11.2009 15:22

Еми унижен незнам ама...нищо хубаво няма да видят този мач