Милан - Арсенал - среща на поколенията

22:05
Милан - Арсенал - среща на поколенията
Задава се поредната седмица с футбол от най-висока класа. Елитните състави на Европа се срещат във втори двубои от осминалиналната фаза ма Шампионската лига. Безспорно най-горещо ще бъде на "Сан Сиро", където опитът и младостта - Милан и Арсенал ще решат кой е по-достоен да продължи борбата за трофея.

Милан трябва да са изключително доволни, че си тръгнаха от Лондон непобедени, защото "артилеристите" имаха няколко добри възможности да разчупят нулевото равенство, но в крайна сметка това не се случи. Реваншът в Милано щеше да е много по-различен, ако ударът с глава на Адебайор в добавеното време беше намерил очертанията на вратата на "росонерите". Сега и двата отбора трябва да подходят много внимателно към срещата, тъй като един отбелязан гол в противниковата врата, за който и отбор да е,  накланя сериозно везните в негова полза. Възпитаниците на Карло Анчелоти не се предствят убедително в Калчото и едва ли могат да се надяват на нещо повече от попадане в четворката. Това прави "Лигата на богатите" техен основен приоритет. Опитът е на тяхна страна, защото играчите, които ще изнесат двубоя за "червено-черните" не един и два пъти са участвали в подобни напрегнати и важни сблъсъци.

В същото време Арсенал не се намират в най-добрата си форма. Две поредни равенства с Бирмингам и Астън Вила доближиха Манчестър Юнайтед на само точка от върха. Срещу Вила трябваше Бертнер да влиза от скамейката за да спасява положението. За разлика от Милан, лондончани се борят с пълна пара на два фронта, което не е маловажен факт, особенно в елиминационната фаза на Шампионската лига. В центъра на терена Хлеб не подпомага достатъчно Фабрегас и испанеца изпитва сериозни трудности при организирането на играта. Не за първи сезон момчетата на Венгер играят по-слабо през пролетта и това може да им изиграе лоша шега. Миналата година след загубения финал от Челси за Карлинг Къп, няколко дни по-късно дойде отпадане от Блякбърн за ФА Къп, а след това и ПСВ ги изхвърли от Шампионската лига. През 2006-та още през януари бяха изхвърлени от домашните купи, а после записаха и серия от слаби резултати във Висшата лига. Като говорим за тази година, тогава те достигнаха до финал срещу Барселона. Ако погледнем пътят им до там, ще забележим, че ключът към успеха бяха домакинствата. На своя стадион Арсенал вземаха преднина, а след това съумяваха да удържат нулеви равенства и продължаваха напред. Сега това предимство го няма и задачата им сериозно се усложнява.

Добри новини в последните няколко дни за Анчелоти - Кака, Пато, Пирло и Неста са възтановени за мача с англичаните. Очаква се двамата безилци да действат зад единствения нападател в схемата на Милан Пипо Индзаги. В същото време, обаче се разбра, че Зеедорф ще липсва, тъй като не успя да се възтанови навреме. Защитната четворка Каладзе, Малдини, Неста и Одо са рутиниани футболисти и трудно ще бъдат преминати.

Арсенал ще се лиши от Коло Туре в стартовия си състав и вероятно той ще остане резерва. Така в защита ще действат Сендерос и Галас. Сякаш италианците са по-близо до четвъртфиналите, но предимството на лондинчани е, че имат играчи като Фабрегас, Уолкът, Адебайор, които могат да изригнат за момент и това да преобърне срещата. Един гол във вратата на Калач ще е безценен за "артилеристите".

Нулевото равенство оставя много въпросителни преди двубоя на "Сан Сиро". Съставът на Милан е по-опитен, разполагат с великолепни изпълнители на всеки пост. От другата страна Венгер ще изведе тим преливащ от талант и желание за игра. Момчетата му не се намират в най-добрата си форма, но футболът не веднъж е доказвал, че не логиката определя крайния резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sasho75
05.03.2008 16:45

УЕФА да вземат да организират 1 турнир само между английски и испански отбори + Милан,ШЛ да оставят за другите отбори.

mitko2026
05.03.2008 14:09

ем браво... на Сан Сиро просто нямаше Милан, нямаше основни играчи донесли ни толкова радост. Пирло-БЕЗОБРАЗЕН, за кака мога да кажа че изобщо не заслужава прозвището Златното момче с тази форма успех на арсенал

ani_326
05.03.2008 11:35

Световният и Европейски клубен шампион,беше надигран и в 2-та мача просто в 1-вия двубой Милан имаха голяма доза късмет,извода е такъв,че трябва да се сменят някои от играчите тяхното време мина..На мен специално изобщо не ми харесва прагматичната и скучна игра на Милан,но те заслужават уважение за всичките си многоброини успехи,но се препънаха пред 1 за мен голям отбор който въпреки красивата си игра и добрите си играчи все още няма реализация в най-престижния европейски турнир,надявам се тази година Арсенал да успеят да постигнат мечтаната цел,дори и с този млад и неопитен състав.

chicken
05.03.2008 10:55

Много разирачи тук, ама само един човек вчера беше казал "мача е твърда двойка залагайте преди да са паднали коефицентите" и май излезе прав. ХАХАХАХАХХАХАХА

mitko2026
04.03.2008 15:32

незнам, Милан си изигра изключително правилно картите в Англия и с едно наум днес вярвам че ще продължи, просто този отбор когато поиска трудно някой би го спрял където и да е, да не говорим че мача се играе на кошмара за всеки гостуващ на Сан Сиро :]]]