Преди кръга - обзор

21:36
Преди кръга - обзор

След изиграването на срещите от европейските клубни турнири, през идния уикенд предстоят да се подновят битките в най-силните първенства на старият континент. Борбата за призовите отличия и елитния статут на отборите навлиза в кулминационната си фаза и ще бъде следена с огромен интерес от милиони фенове.

В Английската Висша лига, на водачът Арсенал предстои визита на застрашения от изпадане тим на Уигън. След феноменалното си представяне на "Сан Сиро" през седмицата, момчетата на Венгер трябва да се съсредоточат върху представянето си на домашната сцена, защото преднината до върха бе скасена от Манчестър Юнайтед само на една точка. Френският специалист няма да може да разчита на контузените Диаби, Росицки и Уолкът, а за Туре и Сонг има минимален шанс да преминат през фитнестеста преди срещата. Все пак радостното при лондонани е завръщането на Робин ван Перси след дълго лечение на контузия, и страхотната форма на Фламини и Фабрегас в центъра на терена. В Уигън няма големи проблеми с титулярния състав, след като Райън Тейлър и Кевин Килбан са възтановени от контузии и ще могат да вземат участи в срещата. Двубоят се очертава като най-интересния на острова, предвид нуждата от 3-те точки и в двата лагера.

В предстоящо лондонско дерби един срещу друг ще излязат отборите на Тотнъм и Уест Хям. Двата отбора изглеждат здраво закотвени в средата на таблицата, но това едва ли намаля от заряда на сблъсъка. Проблемите за Хуанде Рамос са в лявата част на защитата, където Гарет Бейл и Асу-Екото все още лекуват травми, а новопривлеченият Жилберто не се справя на очакваното ниво. При "чуковете" ситуацията с отсъстващи футболисти е плачевна след като Габидон, Колинс, Дайър, Боуйър и Белъми са аут от срещата, а за креативните Паркър и Фобер има минимален шанс за игра. Въпреки проблемите в двата лагера, отборите са способни да предложат нападателна и открита игра която е предпоставка за резултатен мач. Манчестър Юнайтед, Челси, Мидълзбро и Портсмут имат ангажименти за Ф.А. къп, а срещите им от кръга ще бъдат изтеглени за по-късна дата.

В останалите двубои: Ливърпул - Нюкасъл, Съндърланд - Евъртън, Блякбърн - Фулъм и Рединг - Ман. Сити.

В Испанската Примера Дивизион битката между Реал Мадрид и Барселона продължава с пълна сила, като разликата мехду отборите е само 5 точки. "Белият балет" се прости с надеждите си за спечелване на Шампионската лига, след като допусна срамна загуба пред собствена публика от Рома. Проблеми преди срещата с Еспаньол в тима на Шустер не липсват, след като се разбра че Метцелдер, Робен, Снайдер и Ван Нистелрой са трайно контузени, а Серхио Рамос ще изтърпява санкция от две срещи. Интересно е да се види как ще се отрази загубата през седмицата и дали мадридчани ще намерят сили да излязат от създалата се ситуация. В състава на гостите Иван Де Ла Пеня пропуска срещата заради травма, а Тамудо и Руфете ще се подложат на късен фитнест тест. По обезпокоително в лагера на Еспаньол изглеждат слуховете за трансфери на Камени и Харке в Англия което няма как да не тревожи наставника Ернесто Валверде.

Битката за отцеляване, в която се забърка Сарагоса след допуснатите четири загуби в първенството се очертава изключително ожесточена. Тимът се намира точно над чертата, а предстоящото домакинство срещу Атлетико Мадрид не изглежда никак лесен тест за възпитаниците на Маноло Вийянова. Столичани идват със самочувствието на победители, след като се разправиха по безапелационен начин с Барселона в предния кръг. Формата на Серхио Агуеро и Диего Форлан е впечатлеваща, а с завръщането на Мота, Симао и Раул Гарсия в средната линия гостите се превръщат във фаворит за предстоящия мач.

 Преследвачът Барселона приема Виляреал на "Ноу Камп", а останалите двубои са: Севиля - Леванте, Осасуна - Алмерия, Атлетик Б. - Валядолид, Расинг С. - Бетис, Мурсия - Хетафе, Майорка - Рекреативо и Валенсия - Депортиво.

Щутгарт и Вердер Бремен е дербито от 23-тия кръг в Бундеслигата, което ще предизвика най-голям интерес. Шампионите се представят доста колебливо през тази кампания, но все още имат шанс да заемат местата даващи право за евроквоти. На своя "Готлиб Даймер щадион" момчетата на Армин Фе играят сравнително добре, а със завръщането на Какау в титулярният състав ще се усили и атакуващата мощ на тима. Положително настроение в лагера на домакините ще донесе и новината, че Людовик Манин е преподписал с отбора до 2010 година. Вердер загуби през седмицата в шотландия от Глазгоу Рейнджърс с 0:2 и усложни до голяма степен съдбата си в турнира. Стражът Тим Визе допусна изключително леки попадения, което може да му струва титулярното място за предстоящата среща, но главният проблем за "Бременските музиканти" ще е липсата на Диего, поради наказание.

Друг отбор ангажиран през седмицата в купата на УЕФА и стремящ се към лидерската позиция в класирането има не лека задача при гостуването си на Нюрнберг. Хамбургер са на 6 точки от върха и с офанзивни играчи като Ван Дер Варт, Зидан, Олич и Гереро могат да се превърнат в реални претенденти за титлата при една евентуална победа. Все пак срещата не се очертава много лека въпреки трагичната форма на Нюрнберг. Отборът вече 6 мача няма победа на домашната сцена и се свлече под чертата. Проблем за домакините ще е липсата на Ян Колер в предни позиции, което до известна степен ще улесни защитата на Хамбургер.

Останалите двубои за кръга: Борусия (Д) - Херта, Дуисбург - Ханза, Байерн - Карлсруе, Волфсбург - Енерги (К), Арминия (Б) - Шалке 04, Айнтрахт (Ф) - Бохум, Байер (Л) - Хановер.

Италианската Сериа "А"  по всяка вероятност ще остане с един представител в Шампионската лига в лицето на Рома. Римските "вълци" показват изключителна игра в последните си срещи и заслужено продължават напред в турнира. На домашната сцена им предстои тежко гостуване на отбора на Наполи, който има шанс да атакува местата даващи право за участие в УЕФА от следващият сезон. Присъствието на Хамсик, Лавези и голмайстора Салайета в състава на домакините определено ще създаде проблеми за кандидат шампионите. Все пак те разполагат с достатъчно качествени изпълнители в лицето на Тоти, Мансини, Тадей, Перота, Вучинич и Де Роси за да си тръгнат с така нужните им 3 точки. Единственият проблем за Лучано Спалети е липсата на Марко Касети по десния флаг на защитата, но наставникът разполага с адекватен заместник в лицето на Сисиньо.

В другият интригуващ двубой от кръга бившият еврошампион Милан гостува на Емполи и ако иска от другия сезон на "Сан Сиро" да звучи химна на Шампионската лига трябва да спечелят срещата."Росонерите" имат доста проблеми в състава си, като след получени различни травми аут от срещата са Дида, Роналдо, Неста и Кака. Тимът на Емполи е застрашен от изпадане, а позицията която заема е точно над чертата. В атакуващ план отборът е лишен от Саудати и Поци, което видимо ще се отрази на домакините.

В останалите срещи от 27-ия кръг: Интер - Реджина, Палермо - Удинезе, Торино - Aталанта, Катания - Каляри, Лацио - Ливорно, Парма - Сампдория, Сиена - Фиорентина и Дженоа - Ювентус.

Във Франция битката за титлата по всяка вероятност ще се води между Лион и Бордо. Двата отбора се изправят един срещу друг в неделя вечерта на "Стад Жерлан" в директен сблъсък за титлата. Френските лидери напуснаха евро турнирите и по-всяка вероятнос ще бъдат пределно мотивирани да приключат по подобаващ начин домашния сезон. Няма важни отсъстващи футболисти в двата лагера което е предпоставка за голям мач.

Два дена отдих, в които всеки футболен глад може да бъде задоволен с най-добрите отбори на стария континент. Предстоящите битки са гаранция за силни емоции и незабравими мигове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stallone
08.03.2008 15:32

Ливърпул - Нюкясъл 1
Интер - Ливърпул 2

Правилно е че Рома са единствените италианци в ШЛ

lenaski
08.03.2008 10:10

Защо си мисля,че Рома НЕ Е
все още единственният отбор
от кълчото в шампонската лига!
Според мен,само според мен /колегата
май не мисли така или е забравил/
ИНТЕР не си е казал последната дума!