Американецът Стан Крьонке влезе в Арсенал

15:19
Американецът Стан Крьонке влезе в  Арсенал
Американският милиардер Стан Крьонке, който притежава 12,4 % от акциите на английския Арсенал се присъедини към борда на директорите на клуба.

Новината идва в момент когато бе публикуван и годишният отчет финансов на "артилеристите", който показва, че клубът има значителна парична стабилност. Арсенал отчете печалба от 36.7 милиона паунда за годината, която е втората най-висока в историята на клуба.

"За мен е истинска чест да бъда поканен в борда на директорите на Арсенал. Надявам се моят опит в спортното управление да бъде полезен на клуба в търговските му взаимоотношения", заяви Стан Крьонке.

До голяма степен финансовото благополучие на Арсенал се дължи и на пестеливата трансферна политика на мениджъра на отбора Арсен Венгер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ApLeKuHo
19.09.2008 16:08

"До голяма степен финансовото благополучие на Арсенал се дължи и на пестеливата трансферна политика на мениджъра на отбора Арсен Венгер."
Това не е особено вярно. Не е пестелива, а разумна. Венгер купува играчи които са му нужни, а не известни. Именно заради това Арсенал се различава от Реал Мадрид.
Да вземем за пример Самир Насри. Защот нямаше шумотевица като тази при Бербатов или Ван дер Ваарт. Защото Арсен Венгер преди да почне още трансферният прозорец говори с играча и му казал
- Толко и толко пари за еди колко си време. Съгласен ли си или не.
Кой ще откаже на такава оферта.
А каква е практиката в другите отбори. Дигат скандал за някой играч . Медиите почват да шумят, което покачва изкуствено цената на дадения играч.
Разумна политика е най-точния термин в този случай.