Ливърпул изхвърли италианския шампион

02:00
Ливърпул изхвърли италианския шампион
В последния мач реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига, отборът на Ливърпул "погуби" мечтата на отбора, воден от Роберто Манчини за трофей на европейска сцена. Пасивът от два  гола, който тегнеше върху  плещите на футболистите със синьо-черни фланелки така и не можа да бъде стопен, дори напротив. С гола си в 63-тата минута, най-силният нападател в редиците на червените Фернардо Торес накара всички онези хора по трибуните, не спрели до този момент да подкрепят своите любимци, да замлъкнат.

Рафа Бенитес за пореден път се доказа като отличен стратег, постигайки желания резултат далеч от дома. Повечето време от първото полувреме двубоят се водеше предимно в средата на терена, което даваше спокойствие на защитата на червените и на вратаря Рейна. Малкото грешки, които допуснаха футболистите на Ливърпул в дефанзивен план не бяха използвани умело от домакините. Най - фрапантния пропуск направи Хулио Круз след отлично извеждащо подаване от страна на Ибраимович. Аржентинецът предпочете да стреля вместо да подаде към останалия съвсем сам Станкович и сбърка. Едно попадение в този момент можеше да промени коренно събитията на терена и в края друг да ликува.

Второто полувреме започна повече от лошо за "нерадзурите". Преквалифицираният в бек за този мач Бурдисо извърши доста грубо нарушение срещу Лукас и напусна терена за втори жълт картон. Изваждането на аржентинеца допълнително внесе смут в защитата на домакините. С човек повече на терена, за опитен турнирен боец, какъвто несъмнено е Ливърпул, не бе проблем да поеме инициативата в свои ръце и да достигне до попадение, дело на голмайстора на тима Фернардо Торес.

Голът внесе още по-голямо спокойствие сред играчите на Бенитес. Така се стигна до пропуск на Джерард, който не нанесе хубав удар по топката и Сезар улови без проблем. В 77-та минута, Златан Ибраимович пропусна от чиста позиция и с това сложи край на надеждите на Интер за нещо повече в този мач. Краят дойде при резултат 0:1 и англичаните ликуваха.

Интер за поредна година не успя да остави ярка следа в Европа, докато Ливърпул продължава да живее с надеждата за трети финал в последните четири години, което би било изключително постижение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация