Литекс детронира Левски

23:01
Литекс детронира Левски
В безспорно най - интересния мач от турнира за купата на България се противопоставиха тимовете на Литекс и Левски. Жребият бе определил домакин на срещата да бъде оранжевия тим и според повечето специалисти това наклони везните в негова полза.

Не може да не споменем, че и двата състава изиграха един стойностен, макар и "сух" на голове мач. И в двата лагера цареше напрежение с оглед важността на тази среща, но до нервни изблици на зеления терен не се стигна. Ключова роля за поведението на футболистите изигра и съдийската тройка от Италия, която респектираше като цяло  със своите навременни и точни отсъждания.

Противно на очакванията началото премина под диктовката на сините, а най-опитния сред 22-та играчи на терена, Даниел Боримиров още в 3-та минута се озова очи в очи с Тодоров, но пропусна.  Пред гостите се откриха още няколко шанса за добри атаки, но до по-сериозно положение не се стигна.

Постепенно футболистите от града на люляците изравниха играта и на свой ред създадоха няколко опасни положения пред вратата на Петков. Най - добрия шанс за гол от страна на Литекс се откри пред Сандриньо, но ударът му бе спасен с вещина от синия страж.

Второто полувреме започна по коренно различен начин, като футболистите предвождани от бившия наставник на ЦСКА, Миодраг Йешич увеличиха натиска и Том на два пъти можеше да даде преднина на своите, но отново Петков, а в последствие и защитник на сините се оказаха последно препятствие пред гола. Именно при съприкосновението между бразилеца и синия защитник остана впечатление за неотсъдена  дузпа от страна на италианския рефер Паоло Дондарини. Така протестите от страна на сините шефове за задкулисни игри с назначаването на гореспоменатия рефер бяха разбити на пух и прах.

В края на редовното време и пред двата състава се откри шанс за попадение, но нито Еньо Кръстовчев, нито французина Нифлор съумяха да се възползват от предоставените им възможности.

Двете продължения не донеса по-особени емоции за зрителите имайки предвид сигурността в защита, на която заложиха и в двата отбора. Така съвсем логично срещата достигна до своята кулминационна фаза, а именно изпълнението на 11-ет метровите наказателни удари. При тях след редица обрати в края ликуваха домакините. В герой за оранжевите се превърна вратаря Тодоров, спасил 1-та и 6-та дузпи на гостите.

Останалите три отбора, които по-рано през деня се класираха за 1/2 -финалите са Ботев, Калиакра и Черно Море. Варненци малко щастливо се класираха за следващия етап побеждавайки с минималното 1:0  "благоевградските орли" , до като победите на Ботев над столичното Локо и Калиакра, победил у дома Локомотив Пловдив могат да се считат за изненадващи, но в никакъв случай и незаслужени.

Полуфиналите от турнира за купата на България ще бъдат изиграни на 16-ти април.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация